SZÓSZEDET

Fedezze fel a Jaguar gépkocsikban megtalálható technológiákat és funkciókat.

FEJLETT VEZETŐTÁMOGATÓ FUNKCIÓK
Adaptív sebességtartó automatika torlódás figyelő rendszerrel

Az adaptív sebességtartó technológia radar segítségével automatikusan úgy szabályozza a beállított sebességet, hogy biztonságos követési távolságot tartson az Ön elött haladó jármű mögött. Ha az elöl haladó jármű lelassít, az Ön Jaguarja sebességét önállóan csökkentve tartja a követési távolságot. Amint felszabadul az út, járműve az előre beállított sebességgel halad tovább. Ha pedig az elöl haladó jármű megáll, a torlódást figyelő Queue Assist rendszer finoman állóra fékezi autóját. Amint újraindul a forgalom, elég megérinteni a gázpedált, és Jaguarja ismét követni fogja az előtte haladó autót.

Önálló vészfékező rendszer

Vészhelyzetben járműve készen áll az azonnali fékezésre. Amennyiben a rendszer ütközés kockázatát érzékeli, figyelmezteti Önt a ráfutásos ütközés kockázatára, így Ön időben reagálhat. Amennyiben az ütközés veszélye nem múlt el, ám Ön nem avatkozott közbe, az önálló vészfékező rendszer önállóan fékezésbe kezd, hogy csökkentse a várható becsapódás erejét. Ismerje meg részletesen az Önálló vészfékező rendszert

Automata fényszórók intelligens fényszóró asszisztenssel

A belső visszapillantó tükör első felén elhelyezett érzékelővel működő rendszer szükség esetén automatikusan vált át a tompított és távolsági világítás között.

Holttér-figyelő rendszer

A holttér-figyelő rendszer figyelmeztet, ha másik gépkocsi tartózkodik járműve holtterében, vagy túl gyorsan közeledik ahhoz. Jármű észlelése esetén a rendszer az adott oldali külső visszapillantó tükörben elhelyezett, apró figyelmeztető fény segítségével figyelmezteti Önt. Amennyiben az akadály irányába eső oldalon működteti az irányjelzőt, a figyelmeztető fény villogni kezd, így hívva fel figyelmét a potenciális veszélyre. Ismerje meg részletesen a Holttér-figyelő rendszert.

Vezető éberség-felügyelet

A vezető éberség-felügyelet észleli, ha Ön kezd elbóbiskolni, és idejekorán figyelmezteti, hogy tartson pihenőt.

Első és hátsó parkolóradar

A Jaguar első és hátsó parkolóradarja egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a manőverezést. Kapcsolja hátramenetbe a sebességváltót, és automatikusan aktiválódnak az első és hátsó lökhárítókba beépített érzékelők. A rendszer kézzel is bekapcsolható. Parkolás során az érintőképernyőn megjelenő kép és hangjelzések tájékoztatják az esetleges akadályok közelségéről.

Intelligens sebességhatároló

Az intelligens sebességhatároló funkció a közúti jelzőtábla felismerés adatait felhasználva az aktuális korlátozásokhoz igazítja az autó sebességét.

Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés

A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés biztonságosabbá teszi a hosszú utazásokat. A rendszer felismeri, ha a jármű akaratlanul elkezd kisodródni a forgalmi sávból, és fényjelzéssel, valamint a kormánykerék finom rezegtetésével figyelmezteti Önt a veszélyhelyzetre. Ismerje meg részletesen a Sávelhagyásra figyelmeztető jelzést.

Sávtartó asszisztens

A sávtartó asszisztens biztonságosabbá teszi a hosszú utazásokat. A rendszer felismeri, ha a jármű akaratlanul elkezd kisodródni a forgalmi sávból, és finoman visszakormányozza azt oda.

Parkolás asszisztens (párhuzamos és kiállás)

A Parkolás asszisztens rendszer a végletekig leegyszerűsíti a szűk parkolóhelyre történő beállást: a rendszer képes bekormányozni autóját a párhuzamos parkolóba. Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani a megfelelő sebességfokozatot, és szabályozni a jármű sebességét. A parkolás asszisztens a parkolóhelyről történő kiállást is átvállalja, így igazán egyszerűvé és gondtalanná téve a parkolást. A manőverek során grafikus és szöveges útmutatás segíti a vezetőt.

Parkolás asszisztens (párhuzamos, merőleges és kiállás)

A Parkolás asszisztens rendszer a végletekig leegyszerűsíti a párhuzamos és merőleges parkolás gyakorlatát, mivel képes járművét önműködően bekormányozni az arra alkalmas helyre. Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani a megfelelő sebességfokozatot, és szabályozni a jármű sebességét. A parkolás asszisztens a parkolóhelyről történő kiállást is átvállalja, így igazán egyszerűvé és gondtalanná téve a parkolást. A manőverek során grafikus és szöveges útmutatás segíti a vezetőt. Ismerje meg részletesen a Parkolás asszisztenst.

Közúti jelzőtábla felismerés

A közúti jelzőtábla felismerés jól látható helyen, a műszeregységben megjeleníti a sebességhatárokat és az előzési tilalmat, hogy Ön minden pillanatban tisztában legyen a forgalmi körülményekkel.

Tolatóradar

A tolatóradar egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a szűk helyre történő tolatást. A sebességváltó hátramenetbe kapcsolásakor automatikusan aktiválódnak a hátsó lökhárítóba beépített érzékelők. Parkolás során az érintőképernyőn megjelenő kép és hangjelzések tájékoztatják az esetleges akadályok közelségéről.

Közeledő gépjármű felismerő rendszer

A közeledő gépjármű felismerő rendszer az oldalról közeledő járművekre, gyalogosokra és egyéb veszélyforrásokra figyelmeztet, ami különösen hasznos, ha nehezen belátható parkolóhelyről kell kitolatnia. A rendszer hang- és fényjelzéssel riaszt, így Ön akkor is tudhatja, mi van járműve mögött, ha nem látja az akadályokat.

360°-os parkolóradar

A 360°-os parkolóradar segítségével a legszűkebb helyeken is magabiztosan manőverezhet. Az autón körös-körül elhelyezett érzékelők a váltó hátramenetbe kapcsolásakor automatikusan aktiválódnak (vagy kézzel bekapcsolhatók), az érintőképernyőn az autót felülről mutató grafika jelenik meg. Parkolás során az érintőképernyőn megjelenő kép és hangjelzések tájékoztatják az esetleges akadályok közelségéről.

MENETTELJESÍTMÉNYEK
Adaptive Dynamics

Az Adaptive Dynamics adaptív menetdinamikai rendszer másodpercenként 500-szor ellenőrzi a jármű mozgását, és késedelem nélkül reagálva pontosabb irányíthatóságot, kiegyensúlyozott rugózást és minimális oldaldőlést biztosít. Az Adaptive Dynamics rendszer intelligens érzékelőkből és fokozatmentesen állítható lengéscsillapítókból áll. A funkció a rugózási komfort és a pontos vezethetőség optimális egyensúlyát kínálja. Ismerje meg részletesen az Adaptive Dynamics rendszert.

Adaptive Surface Response (ASR)

Az AdSR képes megkülönböztetni az egyes felszíntípusokat, és így minden helyzetben maximális tapadást és erőátvitelt biztosít. A Jaguar Land Rover vállalat összkerékhajtási rendszerek terén szerzett, páratlan szakértelméből építkező Adaptive Surface Response (AdSR) rendszer a jármű környezetét folyamatosan felügyelve szabályozza a motor és a fékrendszer beállításait. Az AdSR aktiválását követően a teljes sebességtartományban átsegíti Önt a problémás útszakaszokon, kedvezőtlen időjárási körülményeken. Ismerje meg részletesen az AdSR rendszert.

Alumínium kettős keresztlengőkaros első felfüggesztés

A legkiválóbb első futómű-konstrukcióként számon tartott alumínium kettős keresztlengőkaros kialakítás pontos vezethetőséget és kormányreakciókat tesz lehetővé.

All Surface Progress Control (ASPC)

Az ASPC olyan kissebességű tempomat rendszer, amely az időjárástól függetlenül segít a Jaguarnak megbirkózni a rossz tapadást biztosító helyzetekkel. Aktiválását követően a sebességtartó rendszert szabályozó gombokkal állíthatja be a 'célsebességet' 3,6km/óra és 30 km/óra között. A rendszer ezt követően ezt a sebességet igyekszik tartani, miközben optimálisan szabályozza a tapadást. Az ASPC fokozott magabiztosságot nyújt csúszós, laza vagy jeges felületen, hullámzó terepen vagy problémás lejtőn haladva. Ismerje meg részletesen az ASPC rendszert.

Összkerékhajtás (AWD)

A Jaguar AWD minden időjárási körülmények között fokozott menetdinamikát és jobb tapadást biztosít. Az összkerékhajtás rendszer tökéletes kiállást, magabiztos vezethetőséget és eredendő dinamizmust kínál, kihangsúlyozva a Jaguar hátsókerék-hajtású karakterét. Ismerje meg részletesen az AWD rendszert.

Konfigurálható menetdinamika

A konfigurálható menetdinamika segítségével a sportos vezetésre szabott, egyéni igények szerint szabályozhatja a fojtószelep érzékenységét, a sebességváltó váltási pontjait vagy a kormányerőt, ezzel meghatározva autója menetdinamikai jellemzőit. Ismerje meg részletesen a Konfigurálható menetdinamikát.

Dinamikus stabilitás-szabályozás (DSC)

A dinamikus stabilitás-szabályozási rendszer a kerékszenzorokat folyamatosan felügyelve segít a vezetőnek helyreállítani a jármű stabilitását, amennyiben tapadás- vagy stabilitás-vesztést érzékel. A dinamikus stabilitás-szabályozás a négy kerekek külön-külön fékezve, illetve a motorteljesítményt módosítva gondoskodik a mindenkori maximális biztonságról és szabályozásról.

Elektronikus aktív differenciálmű

A jármű és a terep paramétereit felügyelő elektronikus aktív differenciálmű a járműstabilizáló, kipörgés- és blokkolásgátló rendszerekkel együttműködve külön-külön szabályozza a hátsó kerekekre oldalanként jutó hajtási nyomaték mértékét. A hátsó differenciálzár teljesen elektronikus vezérlésű, így a rendszer szinte késlekedés nélkül képes teljes mértékben zárni azt.

Vészfék asszisztens

Amennyiben a vezető hirtelen lép a fékre, a rendszer automatikusan a maximális fékerőt biztosítja, így gondoskodva a lehető legrövidebb féktávolságról. A rendszer váratlan helyzetekben a kormányozhatóságot is javítja.

Motorfék-szabályozás (EDC)

Az EDC mérsékli a hajtott kerekek erőteljes motorfékhatás következtében, csúszós útviszonyok esetén fellépő blokkolási hajlamát. A rendszer a blokkolás megakadályozása érdekében átmenetileg nagyobb nyomatékot juttat a hajtott kerekekre.

Elektromos szervokormány (EPAS)

Az EPAS rendszer részletgazdag visszajelzést és pontos irányíthatóságot kínál, késlekedés nélküli rásegítéssel. A rásegítés csak akkor aktív, ha valóban szükség van rá, így még az üzemanyaggal is takarékoskodik. A kormányrásegítés mértékét kifinomult számítógépes vezérlés határozza meg, így az EPAS nagy sebességnél precízen irányítható, kis sebességű manőverek során pedig fokozott rásegítést biztosít. Ismerje meg részletesen az EPAS rendszert.

Hegymenetvezérlő asszisztens

Ha a vezetőnek emelkedőn kell elindulnia, a hegymenetvezérlő asszisztens fenntartja a fékhatást arra az időre, amíg a vezető a fékpedálról a gázpedálra helyezi át a lábát. Ezzel a rendszer részben tehermentesíti a vezetőt, és meggátolja, hogy a jármű elmozduljon völgyirányba. A hegymenetvezérlő asszisztens mindig aktív, nem szükséges külön bekapcsolni.

Intelligens hajtáslánc-dinamika (IDD)

A kifejezetten a Jaguar számára kifejlesztett IDD szoftver kifinomult algoritmusok segítségével a tapadás vagy a vezető igényei függvényében, intelligens módon reagál a változó útviszonyokra. Amikor a rendszer úgy észleli, hogy fokozott tapadásra van szükség, pontosan a stabilizáláshoz szükséges mértékű nyomatékot irányítja át az első tengelyre. Az egész folyamat nem tart tovább 165 ezredmásodpercnél. A rendszer nem csupán harmonikusabb, biztonságosabb vezethetőséget eredményez, de egyben üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása is csekélyebb, mint egy állandó összkerékhajtási rendszereké. Ismerje meg részletesen az Intelligens hajtáslánc-dinamikát.

Ingenium motorok

Az Ingenium a Jaguar Land Rover motorcsaládja, amely könnyed teljesítménykifejtéssel, kifinomultsággal és takarékossággal nyűgöz le. A fejlett technológiákat alkalmazó, teljesen alumínium szerkezetű Ingenium erőforrások lenyűgöző üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást kínálnak.

JaguarDrive Control

A dinamikus stabilitás-szabályozási rendszerrel, a motorral és a sebességváltó-vezérléssel összehangolva működő funkció módosítja a motorvezérlés, a sebességváltások és a fékvezérlés beállításait. A rendszer különböző üzemmódjai az adott menetviszonyokhoz és vezetési stílushoz optimalizált járműreakciókat tesznek lehetővé.

Integral Link hátsó felfüggesztés

A Jaguar Integral Link hátsó felfüggesztése a kifinomult, fényűzően komfortos rugózást precíz, kezes vezethetőséggel ötvözi. A rendszer elválasztja egymástól a futóműre hosszirányban, oldalirányban és függőlegesen ható erőket, és ezeket egymástól függetlenül kezelve fokozott irányíthatóságot és komfortot biztosít. Számos komponens kovácsolt vagy üregesen öntött alumíniumból készült: ezek a gyártási technológiák robusztus, mégis kis tömegű futóművet eredményeznek.

Nyomatékvektor-szabályozás

A nyomatékvektor-szabályozási technológia az első és hátsó, ívbelső kerekek egymástól független, szabályozott fékezése révén képes módosítani a járműre ható, elforgató erőket. Ez a mérsékelt alulkormányozottságból adódóan precízebb fordulékonyságot és kiszámíthatóbb tapadást eredményez.

Utánfutó stabilitás asszisztens (TSA)

Az utánfutó stabilitás asszisztens rendszer a fedélzeti érzékelőket felügyelve észleli, ha a kiegyensúlyozatlan vontatmány megzavarja a jármű stabilitását. Ebben az esetben az egyes kerekeket fékezve képes korrigálni a potenciálisan veszélyes helyzetet.

FEDÉLZETI TECHNOLÓGIA
Head-Up Display

Az opciós technológia a legfontosabb menetadatokat (mint sebesség, aktuális sebességfokozat vagy navigációs útmutatások) a szélvédőn jeleníti meg, így Önnek nem kell levennie tekintetét az útról. A rendszer a világon elsőként hologramos technológiát alkalmaz, ami különösen telített színeket, ragyogó fényerőt és maximális kontrasztot eredményez. A funkció szabadon be- vagy kikapcsolható. Ismerje meg részletesen a Head Up Display rendszert.

InControl

Az InControl olyan szolgáltatásokat és alkalmazásokat tartalmaz, amelyeken keresztül Ön zökkenőmentesen és biztonságosan tarthat digitális kapcsolatot a külvilággal, illetve autójával. Az InControl autójától távol is Önnel tart, minden eddiginél élvezetesebbé téve a Jaguar élményét. Ismerje meg részletesen az InControl technológiát.

InControl alkalmazások

Csatlakoztassa okostelefonját az erre szolgáló USB aljzathoz, és az InControl Apps alkalmazások révén a jármű érintőképernyőjén keresztül használhat egy sor, autós használatra optimalizált okostelefonos alkalmazást. Az InControl alkalmazások szolgáltatásainak köre folyamatosan bővül. Ezek segítségével megtervezheti utazását, megszervezheti napját vagy találkozóit, szállodai szobát foglalhat, és felfedezheti a környező világot. Ismerje meg részletesen az InControl alkalmazásokat.

InControl Protect

Kényelem és magabiztosság. Az InControl Protect intelligens Remote okostelefonos alkalmazást, optimalizált Jaguar asszisztencia szolgáltatást, valamint SOS vészhívás funkciót foglal magában. Ismerje meg részletesen az InControl Protect rendszert.

InControl Secure

Az InControl Secure nyomkövető technológiát alkalmazva riaszt, ha lopási kísérletet észlel, és tájékoztatja az illetékes hatóságokat a jármű tartózkodási helyéről, hogy minél hamarabb megtalálhassák azt. Ismerje meg részletesen az InControl Secure rendszert.

InControl Touch

Az InControl Touch a Jaguar új alapkiépítésű multimédiás rendszere, amely 8 colos érintőképernyőjén keresztül ösztönösen kezelhető. A rendszer élvonalbeli navigációs rendszert is magában foglal, 2D vagy 3D térképmegjelenítéssel, valamint szóbeli útbaigazítással. A technológia zökkenőmentes okostelefon-kapcsolódást biztosít, valamint innen vezérelhető a klímaberendezés, a szórakoztató rendszer és a jármű fedélzeti rendszerei. Az InControl Touch emellett számos aktív biztonsági funkciónak és kiegészítő opciós extrának is otthont ad. Ismerje meg részletesen az InControl Touch rendszert.

InControl Touch Pro

Az InControl Touch Pro minden idők legfejlettebb Jaguar multimédiás rendszere. A késlekedés nélkül reagáló érintőképernyő támogatja a többujjas vezérlést, és a Jaguar legszélesebb körű audiovizuális szórakoztatását kínálja. A még teljesebb élményt szolgálja a teljes mértékben testre szabható nyitóképernyő, vagy a természetes beszédet felismerő hangvezérlés, amely például az audiorendszer kezelésénél támogatja a "játssz hasonlót!" utasítást. A rendszer SSD meghajtóján 10 GB hely áll rendelkezésre a médiafájlok tárolására, a rendszer képes a Gracenote albumborítók megjelenítésére. Ismerje meg részletesen az InControl Touch Pro rendszert.

Meridian audiorendszer

A brit Meridian márka három kiemelkedő teljesítményű audiorendszert - Meridian 380W Digital Surround, Meridian 825W Digital Surround és Meridian Reference 1300W Digital - tervezett a Jaguar számára. Ezek mindegyike olyan, fejlett technológiákat alkalmaz, mint a DSP digitális jelfeldolgozás, amely tökéletes sztereo vagy surround hangzást biztosít az utastérben, illetve optimalizálja a rendszer minden elemét, vagy a Meridian Cabin Correction technológia, amely nagyságrendekkel tisztább, élethűbb zenei hangzást valósít meg.

TULAJDONOSOKNAK
ADBLUE®

Minden egyes dízelmotoros Jaguar modellben AdBlue® rendszer gondoskodik a kipufogógázok megtisztításáról. Az AdBlue® egy nem mérgező, nem éghető, biológiailag lebomló adalékanyag, amely eltávolítja a kipufogógázból az egészségre káros nitrogén-oxidokat. Ismerje meg részletesen az AdBlue® technológiát.

Dízelmotor kipufogógáz-kezelő folyadék (DEF)

A DEF (más néven AdBlue®, AUS 32 vagy ARLA 32) egy nem mérgező, nem éghető, színtelen, szagtalan folyadék. A járművek fedélzetén külön tartályban tárolt folyadék a kipufogórendszerbe befecskendezve hozzájárul a kipufogógázok megtisztításához. Ismerje meg részletesen az DEF technológiát.

BIZTONSÁG ÉS PRAKTIKUM
Activity Key

Az Activity Key segítségével még gondtalanabbul hódolhat minden szenvedélyének. A karpánt robusztus és teljesen vízhatlan. Így Ön a legkülönfélébb sporttevékenységeket űzheti, az ejtőernyőzéstől az úszásig, mégis magával viheti autója kulcsát. Az Activity Key használatakor a hagyományos kulcsot deaktiváljuk, így az akár az autóban is maradhat. Ismerje meg részletesen az Activity Key technológiát.

Mozgásérzékelős, motoros csomagtérajtó

Csak finoman mozgassa meg lábfejét a jármű valamelyik hátsó sarka alatt, és a csomagtér ajtaja kinyílik, illetve bezáródik.

ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
TESZTVEZETÉS FOGLALÁSA
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi Jaguar márkakereskedővel
Árlista letöltése
Ismerje meg részletesen a Jaguar modellkínálatát
MÁRKAKESESKEDÉSEK
Keressen Jaguar márkakereskedőt a közelben