HOGYAN TÖLTSE ELEKTROMOS JÁRMŰVÉT?

HOGYAN TÖLTSE ELEKTROMOS JÁRMŰVÉT?

Az elektromos Jaguar modellek töltése a lehető legegyszerűbb. Itt mindent megtudhat, amire szüksége lehet ahhoz, hogy nap mint nap tisztán, elektromosan közlekedhessen.

TÖLTÉS OKTATÓVIDEÓ

Fedezze fel, hogy töltheti tisztán elektromos vagy plug-in hybrid Jaguar gépkocsiját.
TÖLTÉS OKTATÓVIDEÓ

TŐLTŐ CSATLAKOZÓK

Elektromos Jaguar gépkocsiját kombinált töltőrendszer (Combined Charging System, CCS) segítségével csatlakoztathatja töltőpontra. A CCS rendszer kompatibilis a váltóáramú töltők kisebb töltési teljesítményével, illetve bizonyos modellek az egyenáramú gyorstöltőkkel is. Más autógyártók eltérő töltési szabványrendszereket (pl. CHAdeMO) alkalmaznak. Ezek ritkábban használatosak a töltőhálózatokon, és nem kompatibilisek az elektromos Jaguar gépkocsikkal.

VÁLTÓÁRAMÚ (AC) TÖLTÉS

VÁLTÓÁRAMÚ (AC) TÖLTÉS

A gépkocsi CCS csatlakozó aljzatának felső része szolgál a váltóáramú töltésre. Az ebbe az aljzatba illeszthető csatlakozókat Type 2 csatlakozónak nevezzük; ezek kompatibilisek az otthoni töltőrendszerrel, a nyilvános váltóáramú töltőpontokkal, sőt, a háztartási elektromos csatlakozókkal is.
EGYENÁRAMÚ (DC) GYORSTÖLTÉS

EGYENÁRAMÚ (DC) GYORSTÖLTÉS

Bizonyos modellek esetén a CCS aljzat alsó részén két további érintkező található. Ezek a fenti három érintkezővel együtt egyenáramú gyorstöltést tesznek lehetővé, ami általában a főutak és autópályák mentén kiépített töltőállomásokon elérhető. A két alsó csatlakozó használatához távolítsa el az aljzat alsó fedelét.

TÖLTŐKÁBELEK

NYILVÁNOS ÉS OTTHONI TÖLTŐBOX KÁBEL (MODE 3)

NYILVÁNOS ÉS OTTHONI TÖLTŐBOX KÁBEL (MODE 3)

A Mode 3 töltőkábellel az otthoni töltőboxra, valamint nyilvános váltóáramú töltőpontokra csatlakoztathatja gépkocsiját. A kábel mindkét végén Type 2 csatlakozóval rendelkezik, teljes hossza 5 méter.

A Mode 3 töltőkábelt alapfelszerelésként tartalmazza Jaguar gépkocsija.
HÁZTARTÁSI CSATLAKOZÓ TÖLTŐKÁBEL (MODE 2)

HÁZTARTÁSI CSATLAKOZÓ TÖLTŐKÁBEL (MODE 2)

A Mode 2 töltőkábellel szabványos háztartási aljzatra csatlakoztathatja autóját. A kábel egyik végén Type 2 csatlakozó, a másikon háztartási villásdugó található. A Mode 2 kábel 5 méter hosszú.

Az opciós Mode 2 töltőkábel nem alapfelszerelés, hanem külön megvásárolható tartozék.
RÖGZÍTETT EGYENÁRAMÚ GYORSTÖLTŐ KÁBEL

RÖGZÍTETT EGYENÁRAMÚ GYORSTÖLTŐ KÁBEL

Az egyenáramú gyorstöltő kábelt minden esetben fixen bekötik az autópályák és főutak mentén telepített nyilvános töltőpontokra, így Önnek nem kell saját kábellel rendelkeznie.

JAVASOLT OKOSTELEFONOS ALKALMAZÁSOK

A Jaguar iGuide és a Jaguar Remote alkalmazások révén bármikor, bárhonnan azonnal hozzáférhet autója legfontosabb funkcióihoz és szolgáltatásaihoz.1.

JAGUAR IGUIDE ALKALMAZÁS: JÁRMŰ TANÁCSADÁS MENET KÖZBEN

JAGUAR IGUIDE ALKALMAZÁS: JÁRMŰ TANÁCSADÁS MENET KÖZBEN

A Jaguar iGuide alkalmazás1 segít azonosítani és megérteni a Jaguar legfontosabb funkcióit és kezelőszerveit. Az alkalmazás egyben mobil felhasználói kézikönyvként is szolgál, amelyen keresztül könnyedén megtalálhatja a választ összes kérdésére.
JAGUAR REMOTE ALKALMAZÁS: VEZÉRELJE JÁRMŰVÉT BÁRHONNAN

JAGUAR REMOTE ALKALMAZÁS: VEZÉRELJE JÁRMŰVÉT BÁRHONNAN

A Jaguar Remote alkalmazás1 révén közvetlenül okostelefonjáról vezérelheti az autó funkcióit. Központi zár, üzemanyagszint, töltési idő és klímaberendezés: egyetlen gombnyomással mindet vezérelheti vagy lekérdezheti.

TÖLTSÖN OTTHON, OKOSAN!

A szakember által telepített otthoni töltőbox segítségével nem csupán kényelmesen és takarékosan töltheti autóját, de ötletes módokon teheti még értékesebbé a mindennapok elektromos élményét.

<!--td {border: 1px solid #cccccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->AJÁNLOTT EV VILLAMOSENERGIA-TARIFÁK

AJÁNLOTT EV VILLAMOSENERGIA-TARIFÁK

Az EV-k számára kialakított csúcsidőn kívüli tarifára váltás lehet a legköltséghatékonyabb és fenntarthatóbb módja a töltésnek, mivel ma már számos szolgáltató kínál megújuló áramot.
IDŐZÍTSE TÖLTÉSÉT

IDŐZÍTSE TÖLTÉSÉT

Járművét egész éjszakára csatlakoztassa a töltőre: ez leegyszerűsíti a töltést, ráadásul ebben az időszakban számos háztartási szolgáltató esetében jelentősen kedvezőbb áron töltheti elektromos járművét. Használja a gépkocsi 'preferált töltési időszak' funkcióját, és soha nem fog lemaradni a csúcsidőn kívüli, kedvezményes tarifákról.

A preferált töltési időszak beállításához töltse le alább az iGuide alkalmazást1, és keresse meg a 'gépkocsi töltése' menüpontot.
MAXIMÁLIS HATÓTÁVOLSÁG AZ ELŐKLIMATIZÁLÁS SEGÍTSÉGÉVEL

MAXIMÁLIS HATÓTÁVOLSÁG AZ ELŐKLIMATIZÁLÁS SEGÍTSÉGÉVEL

Az előklimatizálás funkcióval álló helyzetben hűtheti vagy fűtheti a töltőre csatlakoztatott Jaguar belső terét, illetve akkumulátorát. Mivel a rendszer ilyenkor az ehhez szükséges energiát a hálózatból veszi, nem meríti az akkumulátort, így Ön maximális hatótávolsággal indulhat útnak.

Az előklimatizálás beállításához töltse le alább az iGuide alkalmazást1, és keresse meg az 'előklimatizálás' menüpontot.

KIEGÉSZÍTŐ SZUPPORT

OTTHONI TÖLTÉS

OTTHONI TÖLTÉS

Elektromos járművét otthonában, szakember által telepített töltőboxról töltheti a legegyszerűbben, legkényelmesebben és leggazdaságosabban: minden reggel teli akkumulátorral indulhat útnak.
NYILVÁNOS TÖLTÉS

NYILVÁNOS TÖLTÉS

Derítsen ki mindent, ami Jaguarja nyilvános töltőponton történő töltéséről tudnia kell, a töltés időtartamától kezdve a fizetési módszerekig.
BEÁLLÍTÁSOK

BEÁLLÍTÁSOK

Hogy maximálisan kihasználhassa járműve legfontosabb funkcióit és szolgáltatásait, először is csatlakoztassa infotainment rendszerét, és állítsa be a Remote okostelefonos távvezérlést.
<!--td {border: 1px solid #cccccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->ELEKTROMOS HIBRID VEZETÉSI MÓDOK

ELEKTROMOS HIBRID VEZETÉSI MÓDOK

Ismerje meg az üzemmódokat, amelyek lehetővé teszik, hogy plug-in hybrid járművét elektromos vagy belső égésű üzemben használja.
<!--td {border: 1px solid #cccccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->MAXIMALIZÁLJA AZ AKKUMULÁTOR ÉLETTARTAMÁT

MAXIMALIZÁLJA AZ AKKUMULÁTOR ÉLETTARTAMÁT

Kövesse az alábbi egyszerű tippeket, hogy akkumulátora hatékony és hosszú élettartamú maradjon.

1Csak kompatibilis okostelefonok esetén. Az egyes piacokon elérhető mobilhálózatok, a lefedettség és az ügyfélfiók függvényében. Mobil adat- vagy wifi kapcsolat szükséges.