SV BESPOKE EDITION 1988: A JAGUAR MOTORSPORT-SIKEREI IHLETTÉK AZ F-PACE SVR LIMITÁLT KIADÁSÁT

Limited edition f-pace svr - AZONNAL. 

AZ EGYETLEN.

a lényeg a részletekben rejlik.2022. június 1., szerda, Fen End, Egyesült Királyság – Az exkluzív F-PACE SVR Edition 1988 a Jaguar csúcskivitelű, nagy teljesítményű szabadidőjárművének első limitált kiadása, amelyet az egyedi kivitelű járművekre szakosodott SV Bespoke részleg szakemberei terveztek és valósítottak meg. Az autóból mindössze 394 darab kerül forgalomba világszerte.

A Jaguar motorsport-hagyatéka által ihletett, magával ragadó kivitelt egyedi árnyalatú Midnight Amethyst Gloss fényezés, Champagne Gold Satin színű, 22" kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, Sunset Gold Satin külső és belső díszítő részletek, valamint az adott jármű sorszámát feltüntető SV Bespoke grafika teszi egyedivé.

Az Edition 1988 elnevezés az 1988-as Le Mans-i 24 órás futamon győzelmet arató XJR9 LM versenyautóra utal, a Jaguar SVO részlege által építendő széria tervezett darabszáma pedig megegyezik a versenyautó által ugyanitt megtett körök számával.
Az új Midnight Amethyst Gloss karosszériaszín kizárólag a Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 vásárlói számára elérhető.

„Az F-PACE SVR Edition 1988 dizájnját a Jaguar legendás hosszú távú versenyautói ihlették.” – mondta Richard Woolley, a Jaguar SVO részlege kreatív igazgatója. „A Midnight Amethyst Gloss fényezés alaphelyzetben feketének tűnik, ám erős napsütésben láthatóvá válnak az ametiszt-lila árnyalatok. Ennek a drámai hatású, magasfényű ultrametál fényezésnek a megvalósítása során több mint negyven lehetséges kombinációt elemeztünk ki, míg végre megtaláltuk a kívánt színmélységet.”
Az Edition 1988 másik különleges jellemzője a Sunset Gold Satin árnyalatú Jaguar leaper figura, illetve a csomagtérajtón elhelyezett, ugyanilyen színű felirat. Az első kerékdobokon lézergravírozású Edition 1988 logó látható.
Az F-PACE SVR Black Pack csomagba tartozó, és az Edition 1988 modelleken is alapfelszereltségként kínált elemeken kívül a külső tükörházakon, a féknyergeken, a kerékagy-burkolatokon, valamint az SVR logó 'R' betűjén is visszaköszön a Gloss Black kidolgozás.

Az F-PACE SVR eleve kifinomult, nyílt pórusú szénszálas dekorelemekkel díszített, prémium belső terét még magasabb szintre emelik az Edition 1988 kivitel Ebony árnyalatú, félanilines bőrkárpitozása, továbbá a műszerfalat, a kormánykerék küllőit, a váltófüleket, valamint a fűthető és hűthető első Performance sportüléseket díszítő, exkluzív Sunset Gold Satin dekorrészletek.
A kormánykeréken a Jaguar leaper embléma és a dudagyűrű Satin Black kivitelt kapott; az összképet a megvilágított küszöbdíszléceken és a műszerfalon feltűnő, visszafogott SV Bespoke, illetve Edition 1988 jelzések teszik teljessé.

„Az Edition 1988 projekt első lépéseként az SV Bespoke, illetve a Jaguar formatervezői a Jaguar Le Mans-i győztes versenyautóinak emblematikus festéséből merítettek ihletet.” – mondta Mark Wilkes, a Jaguar járművek személyre szabását megvalósító Vehicle Personalisation részleg igazgatója. „Ennek eredményeként olyan színeket, textúrákat és funkciókat kombináltunk, amelyek egyrészt méltón tisztelegnek a márka sportsikerei előtt, másrészt még kívánatosabbá teszik az F-PACE SVR modellt.”

Az F-PACE SVR a Jaguar csúcskivitelű, nagyteljesítményű szabadidőjárműve. Az 550 lóerős, 5,0 literes, kompresszoros V8-as benzinmotorral felszerelt változat 4,0 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, végsebessége 286 km/óra.
Az SVO részleg által megtervezett és megvalósított, széles körű műszaki fejlesztések jóvoltából az F-PACE SVR anélkül kínál kifejezetten sportos hangvételű vezetési élményt, hogy az a mindennapi használati érték rovására menne.

A prémium hangvételű utastérben olyan funkciókkal találkozunk, mint az eltolható panoráma napfénytető, a head-up kijelző vagy a legújabb generációs online funkciók, beleértve a vezeték nélküli telefontöltő rendszert. Mindez rávilágít az F-PACE SVR Edition 1988 különleges személyiségére, mint kivételes menetteljesítményekkel rendelkező, kifinomult szabadidőjármű.

A Pivi Pro infotainment rendszer újdonsága a what3words2 szolgáltatás. Ez lehetővé teszi, hogy a navigációs úti célokat egyedi, három szóból álló azonosító formájában adjuk meg, amelyek 3x3 méteres pontossággal határozzák meg a helyszínt. Ha például azt írjuk be, hogy ‘wins.report.miracle’, a rendszer a Circuit des 24 Heures du Mans főbejáratához kalauzol el bennünket.

A Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 a Le Mans-i 24 órás verseny helyszínén, június 8-12. között, az SVO részleg kiállítási területén lesz látható, az 1988-as Le Mans-i győztes XJR9 versenyautó oldalán. A modell dinamikus világpremierjére pedig június 23-26. között, a Goodwood-i Sebességfesztiválon kerül majd sor.

A Jaguar Land Rover: A modern prémium jövőjének az újraértelmezése

Két karakteres brit márkáján keresztül a Jaguar Land Rover újraértelmezi a modern prémium jövőjét.
Termékportfoliónk a tisztán elektromos hajtástól a hálózatról tölthető (plug-in) hibrideken át a mild hibrid járművekig terjed, és magában foglalja a legmodernebb benzin- és dízelmotorokat is. A kategóriaelső Jaguar és Land Rover modellek iránt világszerte nagy a kereslet, a cégcsoport a 2020/21-es pénzügyi évben 127 országban 439 588 gépkocsit értékesített. A Land Rover három modellcsaládja – a Range Rover, a Discovery és a Defender – révén a prémium szabadidőjárművek globális piacának vezető szereplője. A Jaguar a világon elsőként kínált tisztán elektromos, nagyteljesítményű prémium szabadidőjárművet: a Jaguar I-PACE-t.

Ízig-vérig brit vállalat vagyunk: két jelentős formatervezési és fejlesztő létesítményt, három járműgyártó üzemet, valamint egy motorgyártó és egy akkumulátor-összeszerelő központot üzemeltetünk az Egyesült Királyságban. Emellett Kínában, Brazíliában, Indiában, Ausztriában és Szlovákiában is működnek üzemeink. A vállalat hét technológiai központja közül három az Egyesült Királyságban (Manchester, Warwick (NAIC) és London) működik, emellett további telephelyek üzemelnek Shannon városában (Írország), Portlandben (Egyesült Államok), Budapesten (Magyarország), valamint Pekingben (Kína).

A cégcsoport Reimagine stratégiájában kulcsfontosságú szerep jut a Land Rover és Jaguar márkák villamosításának, méghozzá két eltérő, karakteres formában. Az évtized végére minden Jaguar és Land Rover modell megvásárolható lesz tisztán elektromos hajtáslánccal. Ezzel kezdetét veszi az a folyamat, amelynek eredményeként a vállalat 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában nettó zéró szénkibocsátást ér el.

A Jaguar Land Rover 2008 óta a Tata Motors 100%-os tulajdonú leányvállalataként működik, és ennek köszönhetően a Tata-csoport berkein működő, világelső technológiai és fenntarthatósági szereplőkkel áll közvetlen kapcsolatban.

Jaguar Land Rover PR közösségi csatornák:
- Twitter: @JLR_News
- LinkedIn: JaguarLandRover


Sajtóoldal: https://media.jaguarlandrover.com

A Jaguar

A Jaguar 1935 óta épít megbabonázóan szépséges luxusautókat azzal a céllal, hogy különlegesebbé tegye ügyfelei életét. A Jaguar világszínvonalú modellkínálata jelenleg az XE és XF szedánokból, az XF Sportbrake kombiból, az F-TYPE sportautóból, az F-PACE sportos szabadidőjárműből, az E-PACE kompakt sportos szabadidőjárműből, valamint az I-PACE tisztán elektromos sportos szabadidőjárműből áll. A Jaguar 2025-től modern, tisztán elektromos luxusmárkaként él majd tovább; kínálatának drámai szépségű modelleit érzelmekkel teli, magával ragadó formaterv és úttörő, új generációs technológiák fogják jellemezni. A márka már elindult a villamosítás útján, kínálatában jelenleg is megtalálhatók mild hibrid és plug-in hibrid, valamint tisztán elektromos típusok.

A Special Vehicle Operations

Az SVO (Special Vehicle Operations) a Jaguar különlegesen felkészült formatervezőit, mérnökeit és szerelőit tömörítő csapata, akik azon dolgoznak, hogy az SVR jelzésű Jaguar modellek eleve kiemelkedő menetdinamikáját és prémium részleteit még magasabb szintre emeljék. A részleg szorosan együttműködik az alábbi osztályokkal:
• SV Bespoke – Az SV Bespoke csapat egyedi, különleges megbízásokat teljesít, a limitált kiadású járművektől az SV Bespoke Prémium Paletta fényezéseken át a teljesen egyedileg, ügyféligény szerint kikevert SV Bespoke színek megvalósításáig.
• Vehicle Personalisation – az SV Bespoke mellett a Vehicle Personalisation részleg is tartozékokat fejleszt a Jaguar ügyfelei számára
• Jaguar Classic – a veterán Jaguar modellek, eredeti alkatrészek, szakértő szervizszolgáltatások és feledhetetlen élmények hivatalos, globális forrása.

A Jaguar XJR9

A Jaguar és a Tom Walkinshaw Racing (TWR) által közösen kifejlesztett, V12-es motorral szerelt, szénszálas monocoque vázra épülő, C-csoportos XJR9 LM versenyautó a C-Type és D-Type versenyautók által megszerzett öt győzelem (1951, 1953, 1955, 1956 és 1957) után hatodik alkalommal segítette fel a Jaguart a franciaországi Le Mans-i 24 órás verseny dobogójának a legfelső fokára. A Jaguar hetedik Le Mans-i győzelmét aztán 1990-ben érte el egy Jaguar XJR12 versenyautó.
Az 1988-as futamgyőztes autó pilótái Andy Wallace, Johnny Dumfries és Jan Lammers voltak; ők hárman 24 óra alatt 394 kört (azaz 5331,4 kilométert) tettek meg. Az autó ma a Jaguar Heritage Trust gyűjteményét gazdagítja.
A Jaguar Le Mans-i sikerei mellett győzni tudott a Daytona-i 24 órás futamon (1988-ban és 1990-ben), továbbá bajnoki címet szerzett a sportautó világbajnokságban 1987, 1988-ban és 1991-ben –kétségtelenül ez volt a márka sportautó-történetének egyik legsikeresebb időszaka.


Jaguar PR közösségi csatornák:

- Facebook: http://www.facebook.com/Jaguar
- Twitter: http://twitter.com/Jaguar; @Jaguar
- Instagram: http://instagram.com/Jaguar és http://instagram.com/jaguarsv
- YouTube: http://www.youtube.com/JaguarCars


A Wallis Automotive Europe

A WAE Kft az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.
Leányvállalata, a WAE CEE 2020 decembere óta látja el a komoly múltra visszatekintő német Opel személyautók és haszonjárművek importőri feladatait Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovina területén.

https://www.wae.hu/

További információ:
Saliga Réka, Mediator Group
Mobil: +36 70 319 4209
E-mail: press@wae.hu