A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETEN

Az elektromos takarékosság és a benzines teljesítmény találkozása.

A Jaguar plug-in elektromos hibrid modellei képesek zökkenőmentesen váltani a benzin- és a villanymotor között, így a két technológia legjavát kínálják.

HOGYAN MŰKÖDNEK A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEK?

HOGYAN MŰKÖDNEK A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEK?

A benzinmotor és a villanymotor együtt optimális teljesítményt és takarékosságot eredményez. Közlekedhet tisztán elektromos (EV) üzemben, vagy mindkét motort igénybe véve hibrid üzemben - kizárólag Önön múlik. Az akkumulátor külső áramforrásról éppúgy feltölthető, mint regeneratív fékezéssel.
MI TESZI ŐKET OLYAN NAGYSZERŰ TÁRSSÁ?

MI TESZI ŐKET OLYAN NAGYSZERŰ TÁRSSÁ?

A Jaguar plug-in elektromos hibrid akkumulátora egy feltöltéssel akár 55 (Jaguar E‑PACE)*, illetve akár 53 (Jaguar F‑PACE)* kilométeres hatótávolságot biztosít. Így tökéletes megoldás a mindennapi ingázásra, hiszen tisztán elektromos (EV) üzemmódban zéró károsanyag-kibocsátással használhatja autóját. Otthoni fali töltőről vagy egyszerű háztartási csatlakozó aljzatról kényelmes feltölthető az éjszaka során - vagy használja a nyilvános töltőpontok folyamatosan gyarapodó hálózatát.
MILYEN VEZETNI ŐKET?

MILYEN VEZETNI ŐKET?

A plug-in elektromos hibrid jármű tisztán elektromos (EV) üzemben szinte teljesen némán halad; a kifinomult vezetési élményről a benzin- és a villanymotor közötti, zökkenőmentes átállás gondoskodik. Hibrid üzemmódban – amikor mindkét erőforrás együtt dolgozik – kompromisszumoktól mentes, stabil teljesítményt élvezhet, kifinomult, lelkesítő gyorsítóképességgel társítva.

HOGYAN TÖLTHETEM PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEMET?

A plug-in elektromos hibrid járművek tölthetők szakember által telepített otthoni fali töltőboxról, háztartási elektromos aljzatról, illetve a számos nyilvános helyen - például edzőtermek, bevásárló központok vagy autópálya pihenők területén - megtalálható töltőpontokról.

MILYEN GYORSAN TÖLTHET OTTHON?<sup>1</sup>

MILYEN GYORSAN TÖLTHET OTTHON?1

7kW váltóáramú otthoni töltő: 0‑80% töltés akár 1 óra 24 perc alatt a Jaguar E‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében / 0‑80% töltés akár 1 óra 40 perc alatt a Jaguar F‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében

3-tűs háztartási aljzatról: 0‑80% töltés akár 5 óra alatt a Jaguar E‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében / 0‑80% töltés akár 5 óra 30 perc alatt a Jaguar F‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében

A képen látható modell: Jaguar F-PACE HSE
MILYEN GYORSAN TÖLTHET A NYILVÁNOS TÖLTŐPONTOKON?<sup>1</sup>

MILYEN GYORSAN TÖLTHET A NYILVÁNOS TÖLTŐPONTOKON?1

7kW váltóáramú nyilvános töltő: 0‑80% töltés akár 1 óra 24 perc alatt a Jaguar E‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében / 0‑80% töltés akár 1 óra 40 perc alatt a Jaguar F‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében

50kW egyenáramú gyorstöltő: 0‑80% töltés akár 30 perc alatt Jaguar E‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében / 0‑80% töltés akár 30 perc alatt Jaguar F‑PACE plug-in elektromos hibrid esetében

A képen látható modell: Jaguar E-PACE R-Dynamic HSE
MI BEFOLYÁSOLJA AZ EGY TÖLTÉSSEL MEGTEHETŐ TÁVOLSÁGOT?

MI BEFOLYÁSOLJA AZ EGY TÖLTÉSSEL MEGTEHETŐ TÁVOLSÁGOT?

Tisztán elektromos (EV) üzemben minden funkció és berendezés az akkumulátorról táplálkozik. Ennek köszönhetően a vezetési stílus, az utazás közben használt funkciók, de még a menetkörülmények is befolyásolják az elektromos hatótávolságot. Hibrid üzemmódban a Jaguar járművek prediktív energia-optimalizációs funkciója a navigációs rendszerbe betáplált útvonal emelkedési szöge, valamint átlagos menetsebessége alapján, intelligens módon váltogat a villanymotor és a benzinmotor használata között.
A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEL PÉNZT TAKARÍTHATOK MEG?

A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEL PÉNZT TAKARÍTHATOK MEG?

Kedvezőbb üzemeltetési költségek, árengedmények és adókedvezmények: mindez csupán néhány azon előnyök közül, amelyek révén egy plug-in elektromos hibrid olcsóbban üzemeltethető, mint egy hagyományos benzin- vagy dízelmotoros autó.
MILYEN HOSSZÚ GARANCIA ÉRVÉNYES AZ AKKUMULÁTORRA?

MILYEN HOSSZÚ GARANCIA ÉRVÉNYES AZ AKKUMULÁTORRA?

A Jaguar plug-in elektromos hibrid akkumulátorára 6 éven vagy 100 000 km-en át (amelyik hamarabb bekövetkezik) érvényes garancia vonatkozik.

JAGUAR PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID MODELLEK

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Nagyteljesítményű luxus szabadidőjárművünk a takarékos plug-in elektromos hibrid technológiát mindennapos használati értékkel, a drámai szépséget sportos vezethetőséggel társítja.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

A plug-in elektromos hibrid technológia minden előnye, a kompakt szabadidőjárművek élvezetes tulajdonságaival társítva. A Jaguar E-PACE a megjelenés, a dinamizmus és a sportos vezethetőség egyedi ötvözetét kínálja.

AZ ELEKTROMOS HAJTÁS FELFEDEZÉSE

A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

A Jaguar tisztán elektromos hajtástechnológiája a sportautókra jellemző menetdinamikát kínál, zéró károsanyag-kibocsátást mellett.
A MILD HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

A MILD HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

Az MHEV technológia visszanyeri a lassítás során rendszerint elvesző energiát, majd felhasználja azt a benzin- vagy dízelmotor támogatására.

A Jaguar Land Rover Limited folyamatosan arra törekszik, hogy tökéletesítse termékeinek, alkatrészeinek és tartozékainak műszaki tartalmát, formai részleteit és gyártási folyamatait. Ennek megfelelően folyamatosan változtatásokat eszközöl ezen területeken, és fenntartja az előzetes értesítés nélküli változtatás jogát.

  • Az F-PACE plug-in elektromos hibrid modellre vonatkozó, hivatalos üzemanyag-fogyasztási adatok, I/100km: vegyes üzem 1.7††. NEDC2 CO₂-kibocsátás 39 g/km. Elektromos hatótávolság: akár 65 km. Az E-PACE plug-in elektromos hibrid modellre vonatkozó, hivatalos üzemanyag-fogyasztási adatok, I/100km: vegyes üzem 1,4-1,6. NEDC2 CO₂-kibocsátás 31 g/km. Elektromos hatótávolság: akár 62 km. A feltüntetett adatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek. A CO2-kibocsátásra, üzemanyag-fogyasztásra, energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, valamint felszerelt kerekek és tartozékok függvényében változhatnak. Az elektromos hatótávolságot sorozatgyártású gépkocsival, szabványosított útvonalon végighaladva mérik meg. A ténylegesen elért hatótávolság függ a jármű és az akkumulátor állapotától.

Az NEDC2 értékeket az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, WLTP norma szerinti mérésekből számítottuk ki. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek. A CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási adatok a választott keréktárcsa / gumiabroncs, illetve a felszerelt opciós tartozékok függvényében változhatnak. Az NEDC2 értékeket a megfelelő WLTP számadatokból, hivatalos kormányzati képlet segítségével számoltuk ki, és azokat az értékeket szemléltetik, amelyeket a régi NEDC teszt szerint végzett mérések alapján kaptunk volna. Ennek alapján számítható ki a megfelelő adózási sáv.


F-PACE WLTP számadatok megtekintése
E-PACE WLTP számadatok megtekintése


A WLTP a személygépkocsik szabványos üzemanyag-fogyasztásának és CO₂-kibocsátásának kiszámítására szolgáló, új hivatalos EU tesztfolyamat. A járművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket; a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent.

††I-PACE WLTP számadatok megtekintése
A WLTP a személygépkocsik szabványos üzemanyag-fogyasztásának és CO₂-kibocsátásának kiszámítására szolgáló, új hivatalos EU tesztfolyamat. A járművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket; a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent.

1 A tényleges töltési idő számos tényezőtől függ, többek között - de nem kizárólag - az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a töltés időpontjától, az akkumulátor hőmérsékletétől, vagy a tényleges felhasználástól

2 Üzemanyag-fogyasztás: -. CO₂-kibocsátás: 0 (g/km). Elektromos hatótávolság: akár 470 km Az elektromos hatótávolságot sorozatgyártású gépkocsival, szabványosított útvonalon végighaladva mérik meg. Az elért hatótávolság a jármű és az akkumulátor állapotától, a ténylegesen választott útvonaltól, valamint a környezeti viszonyoktól és a vezetési stílustól függően eltérő lehet. A feltüntetett adatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek. A CO2-kibocsátásra, üzemanyag-fogyasztásra, energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, valamint felszerelt kerekek és tartozékok függvényében változhatnak.

3 A CO2-kibocsátásra, üzemanyag-fogyasztásra, energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, valamint felszerelt kerekek és tartozékok függvényében változhatnak.