2022. október 13.

A JAGUAR CLASSIC KÉT EXKLUZÍV ‘70-EDITION’ C-TYPE CONTINUATION MODELLEL ÜNNEPLI A C-TYPE 70 ÉVVEL EZELŐTTI SIKERÉT

A JAGUAR C-TYPE CONTINUATION MODELLEK MŰSZAKI PARAMÉTEREIKKEL A TÍPUS 1953-AS, ÚTTÖRŐ EREDMÉNYEI ELŐTT TISZTELEGNEK

• Hetven évvel azután, hogy a C-Type a motorsport élvonalába emelte a márkát, két exkluzív C-Type Continuation modellt mutatott be a Jaguar Classic. A C-Type uralta az 1953-as Le Mans-i 24 órás futamot: az úttörő technológiának számító tárcsafékekkel szerelt típus példányai az első, a második, a negyedik és a kilencedik helyen értek célba, a Jaguar megdöntötte az átlagsebesség rekordját.

• A C-Type Continuation ‘70-Edition’ mindkét példányát múltidéző szín- és anyagválasztás jellemzi. Emellett a Jaguar ékszerész partnere, a Deakin & Francis által kézzel készített, ezüstözött emblémák, '70-Edition’ hímzés, valamint 70-es számmal ellátott, festett rajtszámtábla díszíti az autókat.

• A ’70 Edition’ modellek indítókulcsának egyedi burkolatát, valamint a műszerfalon elhelyezett plakettet egy 1953-es C-Type üzemanyag-tartályából készítette el a Deakin & Francis.

• A két autó közül az első egyedi Verbier Silver fényezést kapott, Cranberry Red belső bőrkárpitozással. Ezt a színkombinációt a C-type Platinum Anniversary kivitele ihlette, és soha többé nem fogják alkalmazni.

• A második ‘70-Edition’ modell a győzedelmes C-Type XKC051 előtt tiszteleg, ezért a gyári csapat hagyományos British Racing Green karosszériaszínében, Suede Green bőr belsővel készül.

• A '70-Edition’ Continuation modellek építését már megkezdték a Classic Works ultramodern üzemében, azok egyenként 3000 órányi munka eredményeként születnek meg.

• A ‘70-Edition’ modellek vételára 1,5 millió angol font (plusz helyi adók.)

1953-ban a Le Mans-i 24 órás futamon a győztes pilóta-páros, Tony Rolt és Duncan Hamilton a Jaguar C-Type-pal több mint 4020 kilométert tettek meg 170,3 km/óra átlagsebességgel, megdöntve ezzel a korábbi rekordot. Ők voltak az első futamgyőztesek, akik 161 km/óra (100 mérföld/óra) feletti átlagsebességgel nyerték meg a versenyt.

A Jaguar Classic a C-Type hetven évvel ezelőtti ezen úttörő eredménye előtt tiszteleg két exkluzív C-Type Continuation modelljével. Mindkét ‘70-Edition’ egyedi kivitelben készül a Jaguar Classic Works ultramodern létesítményében, a nagy-britanniai Coventry-ben.

A ’70-Edition’ logót a C-Type stílusjegyei ihlették. Az autót az a Malcolm Sayer tervezte, aki a Jaguar dizájnereként a legendás D-Type és E-Type típusok formavilágát is megálmodta.

Az alumínium karosszéria-lemezek alatt egy 3,4 literes, soros hathengeres motor dolgozik. A kilenc hónapnyi munkával újraalkotott erőforrást három darab, aprólékosan felújított Weber 40DCO3 porlasztó táplálja; a motor legnagyobb teljesítménye 223 lóerő.

A Jaguar Classic munkatársai a legapróbb részletekre is ügyeltek a munka során. Az eredeti autókról készített fotókon jól láthatók például a fékfolyadék-tartályra szerelt konzolok. Ezeket nyilvánvalóan egy másik modellhez készítették elő, mivel a C-Type fedélzetén egyáltalán nem volt rájuk szükség. A maximális hitelesség érdekében azonban a C-Type Continuation modellek megőrizték ezt az anomáliát.

Az összes Continuation modell rendelkezik FIA tanúsítvánnyal, így azok részt vehetnek különböző FIA Historic autóversenyeken, így többek között a Jaguar Classic Challenge bajnokságban, amelynek futamai különböző ikonikus helyszíneken zajlanak, Le Mans-tól Silverstone-ig.

A C-Type Continuation modellek korlátozott példányszámban elérhetők. Az első példányok már elkészültek, azokat elkezdték kiszállítani az őket izgatottan váró ügyfeleknek. A leendő ügyfelek a Jaguar Classic 3D megjelenítő programja segítségével konfigurálhatják saját C-Type modelljüket a https://classicvisualiser.jaguar.com weboldalon.

A nagy-britanniai Coventry-ben működő Jaguar Land Rover Classic Works létesítmény magasan képzett mérnökökből, frissen végzett szakemberekből és gyakornokokból álló, folyamatosan bővülő stábja felel a mindkét márkához elérhető, kiemelkedő minőségű Reborn ('újjászületés') restaurálásokért, továbbá ők építik az olyan exkluzív New Original ('eredeti új') folytonossági modelleket, mint a Jaguar C-Type, a D-Type, az XKSS vagy a Lightweight E-Type.

A reménybeli Jaguar Land Rover Classic ügyfelek a következő elérhetőségeken érdeklődhetnek: info@classic.jaguar.co.uk / +44 (0) 203 601 1255 / www.jaguar.com/about-jaguar/jaguar-classic

További Jaguar Classic sajtóinformációk a www.media.jaguar.com weboldalon.

További Land Rover Classic sajtóinformációk a www.media.landrover.com weboldalon.

A Jaguar Classic-kal kapcsolatos hírekért – beleértve a C-Type Continuation járművek építésének fázisaira vonatkozó tájékoztatást – kövesse az új, hivatalos @Jaguar.Classic fiókot az Instagramon!

A Wallis Automotive Europe
A WAE Kft. az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. Jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel, a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Magyarországon, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A Jaguar és Land Rover márkákat 2016-tól forgalmazza az adriai régió 8 országában, valamint 2020. április 1-től Magyarországon is.

Leányvállalata, a WAE CEE 2020 decembere óta látja el a komoly múltra visszatekintő német Opel személyautók és haszonjárművek importőri feladatait Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovina területén.
https://www.wae.hu/

További információ:
Saliga Réka, Mediator Group
Mobil: +36 70 319 4209
E-mail: press@wae.hu