DÍZEL KIPUFOGÓGÁZ-KEZELŐ FOLYADÉK (DEF)

DÍZEL KIPUFOGÓGÁZ-KEZELŐ FOLYADÉK (DEF)

EURO 6, DÍZELMOTOROK ÉS SZELEKTÍV KATALITIKUS REDUKCIÓ: MINDEN, AMIT TUDNIA KELL

Ismertetjük az Euro6 károsanyag-kibocsátási szabályozás hatását autóinkra, azok vezetőire, valamint a környezetre.

FIGYELEM! A DEF szint csökkenésével tájékoztatás jelenik meg az információs felületen. A lehető leghamarabb töltse fel a DEF tartályt. Vegye fel a kapcsolatot Jaguar kereskedőjével / hivatalos szakszervizével, ahol megszervezik a tartály feltöltését. A DEF szükség esetén egy erre a célra szolgáló, csöpögésmentes feltöltő palackból is pótolható, amely a Jaguar kereskedőknél /hivatalos szakszervizeknél szerezhetők be. Az átlagos DEF-fogyasztás 800 km / 1 liter. A valós fogyasztás azonban nagyban függ az egyéni vezetési stílustól, az időjárástól és az út minőségétől.

HOW TO REFILL YOUR AdBlueTM TANK

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK

Általános tudnivalók

OPEN ALL
MILYEN GYAKRAN SZÜKSÉGES FELTÖLTENI A DEF-ET?
HOGYAN TÁROLJAM A DEF FOLYADÉKOT?
MI TÖRTÉNIK, HA ELFOGY A DEF FOLYADÉK?

Karbantartás

OPEN ALL
HOGYAN ELLENŐRIZZEM A DEF-FOLYADÉKSZINTET?
ÉN IS FELTÖLTHETEM A DEF-TARTÁLYT?
MI TÖRTÉNIK, HA ELFOGY A DEF FOLYADÉK?

Biztonság

OPEN ALL
VESZÉLYES A DEF?

MI AZ EURO6?

Az Euro6 egy európai uniós jogszabály, amely a gépjárművek károsanyag-kibocsátását csökkentve elősegíti annak fokozottan környezetbarát működését. A jogszabály korlátozza a közúti gépjárművek által kilométerenként kibocsátott nitrogén-oxidok (NOx) és szénhidrogének megengedett maximális mennyiségét.

A benzin- és dízelüzemű gépkocsikra eltérő szabályok vonatkoznak az új Euro6-os jogszabály hatálya alatt. A dízelüzemű autóknál a NOx-kibocsátás megengedett határértéke a korábbi 180 mg/km helyett csupán 80 mg/km, míg az engedélyezett szénhidrogén-kibocsátás 230-ról 170 mg/km-re csökkent. A benzinüzemű autóknál a NOx-kibocsátás megengedett határértéke változatlanul 60 mg/km, az engedélyezett szénhidrogén-kibocsátás továbbra is 100 mg/km.

Más autógyártókhoz hasonlóan a Jaguart is törvény kötelezi, hogy az alábbi határidőkkel teljesítse az új előírásokat:

- 2015. január 1-től minden újonnan bevezetett gépkocsinak teljesítenie kell az Euro6 normát. Ez minden, a piacon újonnan megjelenő modellre, így pl. a Jaguar XE-re is vonatkozik.
- A már forgalmazott gépkocsiknak 2015. szeptember elsejétől kell megfelelniük az új szabványnak, ám;
- Az érintett járművel 2015. június elseje előtt épített és kiszállított példányai 2016. szeptember 1-ig értékesíthetők. A gyártónak azonban ilyen esetekben mérséklésért kell folyamodnia.

*AdBlue® usage is dependant on driving style and supplied figures are indicative only

The DEF quality and flow rate are similarly monitored. You will be notified if the system detects inferior DEF quality or a malfunction, starting with an alert that gives you 530 miles to correct the problem. Once more, the vehicle will not restart if you don’t take corrective action in this period.