A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

Felvillanyozó menetteljesítmények. Zéró károsanyag-kibocsátás.

A kifinomult, tisztán elektromos Jaguar I-PACE a sportautókra jellemző menetdinamikát kínál, gyakorlatilag nesztelen működés és zéró károsanyag-kibocsátást mellett.

HOGYAN MŰKÖDNEK A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEK?

HOGYAN MŰKÖDNEK A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEK?

A Jaguar tisztán elektromos teljesítményéről egy akkumulátor és két villanymotor gondoskodik. A külső áramforrásról és regeneratív fékezéssel egyaránt tölthető tisztán elektromos járműben sem benzin-, sem dízelmotor nem található, az autó helyi károsanyag-kibocsátástól mentesen üzemel.
MI TESZI ŐKET OLYAN NAGYSZERŰ TÁRSSÁ?

MI TESZI ŐKET OLYAN NAGYSZERŰ TÁRSSÁ?

A 90 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt Jaguar I‑PACE akár 470 km-t képes megtenni*†† egy feltöltéssel. Otthoni fali töltőről vagy egyszerű háztartási csatlakozó aljzatról kényelmes feltölthető az éjszaka során - vagy használja a nyilvános töltőpontok folyamatosan gyarapodó hálózatát.
MILYEN VEZETNI ŐKET?

MILYEN VEZETNI ŐKET?

A tisztán elektromos hajtáslánc nem pusztán rendkívül csendes, de lágy és késlekedés nélküli gyorsítást is biztosít, amit sebességváltások sem szakítanak meg. A sportautókra jellemző dinamizmus érdekében az akkumulátort a két tengely között helyettük el, ami mély tömegközéppontot és csaknem tökéletes tömegeloszlást eredményez. A tisztán elektromos Jaguar I‑PACE álló helyzetből 4,8 mp alatt gyorsul 100 km/órára.

HOGYAN TÖLTHETEM TISZTÁN ELEKTROMOS AUTÓMAT?

A tisztán elektromos járművek tölthetők szakember által telepített otthoni fali töltőboxról, háztartási elektromos aljzatról, illetve a számos nyilvános helyen - például edzőtermek, bevásárló központok vagy autópálya pihenők területén - megtalálható töltőpontokról.

MILYEN GYORSAN TÖLTHET OTTHON?<sup>1</sup>

MILYEN GYORSAN TÖLTHET OTTHON?1

• A 7 kW váltóáramú (AC) háztartási töltő 13 óra alatt - azaz estétől reggelig - feltölti autóját. Azaz 60 perc alatt akár 35 kilométerre elegendő energiát vehet fel.
• A háztartási dugaljakról (konnektorról) 48 órát vesz igénybe a teljes töltés. Azaz 60 perc alatt akár 8 kilométerre elegendő energiát vehet fel.
MILYEN GYORSAN TÖLTHET A NYILVÁNOS TÖLTŐPONTOKON?<sup>1</sup>

MILYEN GYORSAN TÖLTHET A NYILVÁNOS TÖLTŐPONTOKON?1

• 7 kW váltóáramú (AC) nyilvános töltőpontról 60 perc alatt akár 35 km-re elegendő energiát vehet fel.
• 50 kW váltóáramú (AC) nyilvános töltőpontról 15 perc alatt akár 62 km-re elegendő energiát vehet fel.
• 100 kW egyenáramú (DC) gyorstöltő-pontról 15 perc alatt akár 127 km-re elegendő energiát vehet fel.
MI BEFOLYÁSOLJA AZ EGY TÖLTÉSSEL MEGTEHETŐ TÁVOLSÁGOT?

MI BEFOLYÁSOLJA AZ EGY TÖLTÉSSEL MEGTEHETŐ TÁVOLSÁGOT?

A tisztán elektromos autókban minden funkció és berendezés az akkumulátorról táplálkozik. Ennek köszönhetően a vezetési stílus, az utazás közben használt funkciók, de még a menetkörülmények is befolyásolják a végső hatótávolságot.
A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEL PÉNZT TAKARÍTHATOK MEG?

A TISZTÁN ELEKTROMOS JÁRMŰVEL PÉNZT TAKARÍTHATOK MEG?

Kedvezőbb üzemeltetési költségek, olcsóbb üzemanyag (elektromos áram vs. benzin/gázolaj) és jelentős adókedvezmények: mindez csupán néhány azon előnyök közül, amelyek révén évről évre csökkentheti kiadásait a tisztán elektromos járművekkel.
MILYEN HOSSZÚ GARANCIA ÉRVÉNYES AZ AKKUMULÁTORRA?

MILYEN HOSSZÚ GARANCIA ÉRVÉNYES AZ AKKUMULÁTORRA?

A Jaguar I-PACE akkumulátorára 8 éven vagy 160 000 km-en át (amelyik hamarabb bekövetkezik) tartó, mindenre kiterjedő garancia vonatkozik.

AZ ELEKTROMOS HAJTÁS FELFEDEZÉSE

A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETEN

A PLUG-IN ELEKTROMOS HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETEN

Az elektromos közlekedés rugalmassága a mindennapi ingázás során, benzinmotor a hosszabb utazásokra.
A MILD HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

A MILD HIBRID JÁRMŰVEKRŐL RÉSZLETESEN

Az MHEV technológia visszanyeri a lassítás során rendszerint elvesző energiát, majd felhasználja azt a benzin- vagy dízelmotor támogatására.

A Jaguar Land Rover Limited folyamatosan arra törekszik, hogy tökéletesítse termékeinek, alkatrészeinek és tartozékainak műszaki tartalmát, formai részleteit és gyártási folyamatait. Ennek megfelelően folyamatosan változtatásokat eszközöl ezen területeken, és fenntartja az előzetes értesítés nélküli változtatás jogát.


*I-PACE hivatalos üzemanyag-fogyasztás: nem értelmezhető; energia-felhasználás (kWh/100km): Vegyes üzem 22,0-25,2.2 CO2-kibocsátás 0 g/km. Elektromos hatótávolság: akár 470 km A feltüntetett adatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban, teljesen feltöltött akkumulátorral elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok eltérőek lehetnek. Az energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, a felszerelt kerekek és tartozékok, a tényleges útvonal, valamint az akkumulátor állapota függvényében változhatnak. A hatótávolságot sorozatgyártású gépkocsival, szabványosított útvonalon mérik meg.


I-PACE WLTP számadatok megtekintése


1A tényleges töltési idő számos tényezőtől függ, többek között - de nem kizárólag - az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a töltés időpontjától, az akkumulátor hőmérsékletétől, vagy a tényleges felhasználástól.


CO2A CO2-kibocsátásra, üzemanyag-fogyasztásra, energia-felhasználásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a vezetési stílus, a környezeti körülmények, a terhelés, valamint felszerelt kerekek és tartozékok függvényében változhatnak.