AWD - ÖSSZKERÉK MEGHAJTÁS

AWD - ÖSSZKERÉK MEGHAJTÁS

BEVEZETÉS AZ ÖSSZKERÉKHAJTÁS VILÁGÁBA

Az összkerékhajtás (AWD) egyre népszerűbb opció, sokak számára meghatározó szempont az autóvásárlás során. Az összkerékhajtású ferdehátúaktól az összkerékhajtású szedánokon át az AWD szabadidőjárművekig és sportautókig rendkívül széles körben elérhető a technológia. De pontosan mi az AWD, és miért hasznos?

MI AZ ÖSSZKERÉKHAJTÁS?

Az összkerékhajtás fokozottan magabiztos vezethetőséget kínál, az útfelülettől és a körülményektől függetlenül. A rendszer a motor erejét nem csupán kettő, hanem mind a négy keréken osztja el, amivel fokozott tapadást és erőátviteli képességet biztosít. Az AWD a nyár porlepte aszfaltjától a murvás ösvényeken át a jég borította téli utakig mindenhol nagyobb stabilitást és jobb kezelhetőséget eredményez. A rendszer mindig aktív, és folyamatosan dolgozik, anélkül, hogy a vezetőnek át kellene váltania kétkerék-hajtásból összkerékhajtásba. Az összkerékhajtás nem csupán a biztonságot javítja: az általa kínált megbízható erőátvitel dinamikusabb vezethetőséget és összeszedettebb viselkedést garantál sportos vezetési stílus mellett.

JAGUAR ÖSSZKERÉKHAJTÁSI RENDSZEREK

A Jaguar modellkínálatának minden tagja megrendelhető összkerékhajtással. Zászlóshajónk, az XJ luxuslimuzin Torque-On-Demand összkerékhajtással rendelkezik. Összes többi modellünk - az F-TYPE, az XE, az XF és az F-PACE - a Jaguar innovatív, egyedülálló Intelligent Driveline Dynamics AWD rendszerét kapta meg. Mindkét rendszert úgy fejlesztettük, hogy normál esetben a hajtóerő 90 százaléka a hátsó kerekekre essen. Ezzel biztosítható, hogy AWD autóink is megőrizzék azt a Jaguarra jellemző dinamikus, hátsókerék-hajtású érzetet, ami intenzívebb vezetési élményt szavatol.Amikor a rendszer úgy észleli, hogy fokozott tapadásra van szükség, a stabilizáláshoz kellő mértékű nyomatékot észrevétlenül átirányítják az első tengelyre, ezzel stabilizálva a járművet. A rendszerek folyamatosan a tapadás és a teljesítmény optimális egyensúlyára törekszenek: amint úgy érzékelik, hogy már nincs szükség kiegészítő tapadásra, a hajtóerőt visszairányítják a hátsó tengelyre.