BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM

Elsődleges célunk, hogy olyan autókat tervezzünk és fejlesszünk, amelyek megóvják utasaikat.

A VÉDELEM CSÚCSA

A Jaguar gépkocsik átfogó megoldásokkal gondoskodnak utasaik biztonságáról, a kistömegű alumínium szerkezettől kezdve a légzsákok hiánytalan hálózatán át a légzsákrendszeren át a fejlett vezetőtámogató rendszerekig (ADAS.) A gondtalan tulajdonosi élményről pedig a legújabb vagyonvédelmi innovációk gondoskodnak.

FEJLETT VEZETŐTÁMOGATÓ RENDSZEREK

Olyan ösztönösen kezelhető technológiákat fejlesztettünk ki, amelyek még élvezetesebbé, egyben biztonságosabbá és felszabadultabbá is teszik az utazást.

ÖNÁLLÓ VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER

ÖNÁLLÓ VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER

A rendszer riaszt, amennyiben 5-80 km/óra sebességtartományban ütközés kockázatát érzékeli, így Ön időben reagálhat. Megfelelő reakció hiányában a rendszer önállóan működésbe hozza a féket.
SÁVTARTÓ ASSZISZTENS ÉS VEZETŐ ÉBERSÉG-FELÜGYELET

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS ÉS VEZETŐ ÉBERSÉG-FELÜGYELET

A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés technológiáját alkalmazó sávtartó asszisztens rendszer észleli, ha Jaguarja véletlenül elhagyja a sávot, és visszakormányozza azt a helyes irányba. A vezető éberség-felügyeleti rendszer észleli a fáradtságból adódó koncentrációvesztést, és pihenőt javasol.
ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA KORMÁNYZÁSI ASSZISZTENCIA FUNKCIÓVAL

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA KORMÁNYZÁSI ASSZISZTENCIA FUNKCIÓVAL

A kormányzási asszisztens funkcióval kiegészített adaptív sebességtartó automatika hosszú utakon, illetve sűrű forgalomban tehermentesíti Önt: automatikusan a sáv középvonalában tartja a járművet, miközben biztonságos követési távolságot tart az előtte haladótól.
INTELLIGENS PARKOLÁS ASSZISZTENS

INTELLIGENS PARKOLÁS ASSZISZTENS

A fejlett parkolás asszisztens gyerekjátékká teszi a parkolást. A Jaguar pontosan bekormányozza magát a parkolóhelyre, legyen szó párhuzamos vagy merőleges beállásról. Önnek nincs más dolga, mint működtetni a féket és a gázt.
SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS

A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés felismeri, ha a jármű akaratlanul elkezd kisodródni a forgalmi sávból, és fényjelzéssel, valamint a kormánykerék finom rezegtetésével figyelmezteti Önt a veszélyhelyzetre, így gondoskodva az utasok biztonságáról.
HOLTTÉR-FIGYELŐ RENDSZER MÖGÖTTES FORGALOM-FELÜGYELETTEL

HOLTTÉR-FIGYELŐ RENDSZER MÖGÖTTES FORGALOM-FELÜGYELETTEL

A holttér-figyelő rendszer figyelmezteti Önt, amennyiben Jaguarja holtterében jármű tartózkodik vagy közeledik. A mögöttes forgalom-felügyeleti rendszer tolatás közben radar segítségével érzékeli az elhaladó járműveket.
KÖRKÖRÖS KAMERA RENDSZER

KÖRKÖRÖS KAMERA RENDSZER

A jármű környezetének 360 fokos panorámaképét az érintőképernyőn megjelenítő rendszer a legkülönfélébb manővereket teszi egyszerűbbé, a járdaszegély mellé parkolástól a szűk helyre történő be- és kiálláson át a kereszteződésekben történő manőverezésig.
AKTÍV HOLTTÉR-TÁMOGATÁS

AKTÍV HOLTTÉR-TÁMOGATÁS

A holttér-figyelő rendszert kiegészítő aktív holttér-támogatás funkció a kormányrásegítés megfelelő irányú megnövelésével segít elkormányozni a közeledő járműtől, amennyiben Ön sávot készülne váltani.