HANGDIZÁJN

Az elektromos autók megjelenésével örökre megváltozik nagyvárosaink hangképe.

Aki már látta (és hallotta) a Forma-E futamait, pontosan tudja, hogy az elektromos járművek jóval csendesebbek, mint a belső égésű motorral szerelt gépkocsik. Pontosan ez a viszonylagos halkság teszi lehetővé, hogy a Forma-E futamait olyan városi helyszíneken rendezzék meg, amelyek bajosan adhatnának otthont a Forma-1-nek, és amelyek a Forma-E bajnokságot a sűrűn lakott települések ideális motorsport-eseményévé teszik.

Ugyanilyen zajmentesek lesznek a Jaguar új közúti elektromos járművei, ami különösen jó hír a kis- és nagyvárosok lakói, illetve autóvezetői számára. A csendesség azonban maga is feladatokat róhat a mérnökökre.


"A városokat nagyságrendekkel csendesebbé teszik majd az elektromos járművek. Évek óta csökkentjük típusaink zajkibocsátását, ám az új elektromos hajtástechnológia merőben újszerű kihívás elé állított bennünket: hirtelen túlságosan csendessé váltak az autók. Elképzelhető, hogy a gyalogosok nem hallják, hogy közelednek. Ezért a városi tereken osztozó felhasználóként arra kell törekednünk, hogy járműveink biztonságosak, felelősségteljesek legyenek."
Iain Suffield, zaj- és rezgéscsillapításért felelős specialista, Jaguar Land Rover


A Jaguar mindig is legendásan remek hangzású autókat gyártott, és ez alól az új elektromos Jaguar sem lesz kivétel. Ahhoz azonban, hogy kis sebességnél is biztonságosabb hallani lehessen a járművet, annak olyan, újszerű hangot kell kibocsátania, amivel nem csak a közeledtére figyelmezteti a közlekedőket, hanem arra is, hogy melyik irányból számítsanak érkezésére. Más helyzetben a hangnak az a szerepe, hogy lelkesítőbbé tegye a vezetés élményét, illetve a jármű dinamikus állapotáról tájékoztassa a vezetőt. És hogy pontosan milyenek lesznek ezek a hangok? Az majd kiderül, ha ügyfeleink tesztvezetésen próbálhatják ki a 2018-tól forgalmazott, sorozatgyártású modellt.

TOVÁBBI TÖRTÉNETEK

I‑PACE CONCEPT

I‑PACE CONCEPT

Bejegyzés dátuma: 2018.01.12.

Bepillantás a Jaguar első akkumulátoros elektromos járművének titkaiba. Összkerékhajtás, 400 lóerő, öt ülés, több mint 500 kilométeres hatótávolság.
JAGUAR RACING

JAGUAR RACING

Bejegyzés dátuma: 2018.01.12.

Az FIA Forma-E világbajnokságban való részvételünkkel a valóságban, gyors ütemben tesztelhetjük és tökéletesíthetjük elektromos járműtechnológiáinkat.
I‑PACE CONCEPT: <br>  A VERSENYPÁLYÁRÓL A KÖZÚTRA

I‑PACE CONCEPT:
A VERSENYPÁLYÁRÓL A KÖZÚTRA

Bejegyzés dátuma: 2018.01.12.

Áttekintjük az I‑TYPE Forma-E versenyautótól az I‑PACE Concept tanulmányautóig vezető utat. Fedezze fel a Jaguar első tisztán elektromos személyautóját.