Nyíltvégű pénzügyi lízing

Általános leírás, miért-kinek jó, mikor lehet jó választás

Előnyei:


 • A beszerzési ár áfa tartalma nem része a finanszírozott tőkének, így a kamatszámítás alapjának, ezért a futamidő alatt fizetendő kamat összege kevesebb, mint zártvégű pénzügyi lízing esetén.

 • A futamidő végén, mivel a lízingbevevő a gépjármű tulajdonjogát a maradványérték megfizetésével nem köteles megvásárolni, az ügyfélnek lehetősége van a gyors és rugalmas autócserére.

 • A futamidő végén az ügyfelet vételi- és vevőkijelölési jog illeti meg, így a vállalkozási célra használt személyautó-flotta gyorsan és rugalmasan megújítható.

 • A maradványérték miatt alacsonyabb a havi díj, mint zártvégű pénzügyi lízing esetén.

 • Csak a tulajdonszerzési illeték negyede fizetendő a futamidő kezdetekor.

 • Amennyiben a gépjármű üzleti célt szolgál, úgy a lízingdíjak tőkerészére eső áfa tartalma jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhető, a lízingdíj kamatrésze költségként elszámolható és a lízingbevevő jogosult értékcsökkenés elszámolására.

Áfa visszaigénylés


 • Az áfa törvény lehetővé teszi a személygépjárművekhez kapcsolódó lízingdíjak áfa tartalmának visszaigénylését bérleti konstrukcióknál. Áfa szempontjából nem csak az operatív lízing számít bérleti konstrukciónak, hanem a nyíltvégű pénzügyi lízing is – így e konstrukció esetén is visszaigényelhető az áfa (jogszabályban meghatározott feltételek szerint).

 • Ez a vállalkozások számára komoly könnyebbséget jelent és azt eredményezi, hogy kedvezőbb feltételekkel tudják lízingbe venni céges autóikat, mellyel jelentős megtakarítást érhetnek el.
  Minek az áfája igényelhető vissza?

  A lízingdíjak tőkerésze után megfizetett áfa igényelhető vissza, beleértve a kezdő lízingdíjat és a havi lízingdíjakat is. Amennyiben a gépjármű megvásárlásra kerül, a maradványértékre eső áfa nem levonható.

Konstrukció jellemzői:


 • Ügyfelek: gazdálkodó- és egyéb szervezetek, egyéni vállalkozók, őstermelők

 • Finanszírozható eszközök köre: új személygépjárművek, SUV, terepjáró, kishaszongépjármű

 • Kamatozás: változó és fix

 • Fizetési ütemezés: egyenletes és maradványértékes

 • Futamidő: 24 - 84 hónap

 • Devizanem: forint

CÉGES VÁSÁRLÓKNAK SZÓLÓ AJÁNLAT Specifikáció Jaguar F-PACE R-Dynamic S 2.0t 250HP AWD A8
Bruttó listaár 24 540 000 Ft
Kedvezmény 9%
Bruttó kedvezményes ár 22 331 400 Ft
Regisztrációs adó 185 000 Ft
Bruttó kedvezményes ár regisztrációs adóval 22 516 400 Ft
Csak nem természetes személyek! Nettó sajátrész (30%): 5 286 933 Ft
Finanszírozás nettó összege: 12 336 177 Ft
Futamidő: 36
Nettó maradványérték (30%): 5 286 933 Ft
Első havi nettó lízingdíj: 304 209 Ft
THM 11,99 %
ÜK: 14,2 %
Csak nem természetes személyek! Nettó sajátrész: 6 196 810 Ft
Finanszírozás nettó összege: 11 426 300 Ft
Futamidő: 48
Nettó maradványérték (25%): 4 405 778 Ft
Első havi nettó lízingdíj: 249 990 Ft
THM 12,6 %
ÜK: 14,94 %
*A hirdetésben található finanszírozás a fenti táblázatban foglalt paraméterekkel érhető el, kizárólag vállalkozások részére, fix kamatozású, nyíltvégű pénzügyi lízingkonstrukcióban. Fix kamatozás esetén a lízingdíj nagysága a futamidő során nem változik. A konstrukciónál a Lízingbevevőnek kötelező az általa kiválasztott biztosítóval teljes körű casco biztosítást kötni bármely belföldi székhelyű biztosítóval, ahol a biztosítás társbiztosítottja a Merkantil Bank Zrt., mint Lízingbeadó lesz. Az induló THM meghatározása a fentiekben meghatározott feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik, mely feltételek változása esetén annak mértéke is módosulhat. A THM megadott értéke nem tükrözi a finanszírozás kamatkockázatát. A Merkantil Bank Zrt. a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. A Jaguar Land Rover Márkakereskedések, mint közvetítők a Merkantil Bank Zrt. finanszírozó képviseletében járnak el. A hirdetés nem minősül ajánlatnak, a tájékoztatás nem teljes körű. További részletek az akcióban résztvevő Jaguar Land Rover Márkakereskedéseknél érhetők el.