Skip primary navigation
Driving Dynamics

XJ

JELLEMZŐK ÉS OPCIÓK

skip.tertiary.navigation

XJ MENETDINAMIKA

Kivételes kvalitású erőforrások, villámgyors sebességváltó és egy sor fejlett menetdinamikai szabályozó technológia.

ERŐTELJES, KEZES, DIVATOS

Az XJ motorcsaládja egytől egyig kiváló erőforrásokból áll, amelyek különböző elvárásokat elégítenek ki, ám közös jellemzőjük a minden helyzetben kiemelkedő teljesítmény. Minden modellt
nyolcfokozatú automata sebességváltóval szereltek fel, amely kivételesen finoman és gyorsan kapcsol, közvetlenebb vezetési élményt kínál, és az üzemanyag-fogyasztásra is kedvező hatással van.

MOTOR:

3.0 LITERES V6-OS 300 LE TURBÓDÍZEL

Az új, megnövelt teljesítményű, 3,0 literes Jaguar dízelmotor nagyobb, 300 lóerős teljesítményt és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást kínál; 0-100km/órás sebességre 6,2 másodperc alatt gyorsul.

Fogyasztás (vegyes): 5.7 l/100km

CO2 kibocsátás: 149g/km

Sebességváltó: nyolcfokozatú automata sebességváltó intelligens stop/start funkcióval

3.0 LITERES V6.OS 340 LE KOMPRESSZOROS BENZINMOTOR

Fedezze fel a Jaguar V6-os kompresszoros benzinmotorjának kifinomultságát. Élvezze a nagyobb motor- és menetteljesítményt, amelyet olyan, gazdaságosabb üzemet eredményező üzemanyag-ellátó és szívási technológiáknak köszönhet, mint a közvetlen üzemanyag-befecskendezés vagy kétoldali változó szelepvezérlés. A 340 LE motorteljesítmény és a 450 Nm forgatónyomaték révén az autó mindössze 5,9 mp alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára.

Fogyasztás (vegyes): 9.1 l/100km

CO2 kibocsátás: 211g/km

Sebességváltó: nyolcfokozatú automata sebességváltó intelligens stop/start funkcióval

5.0 LITERES V8-as 510 LE KOMPRESSZOROS BENZINMOTOR

Tapasztalja meg a hatodik generációs Eaton kompresszor erejét (XJ Supersport). A modell mindössze 4,9 mp alatt gyorsul 0-100km/órára, a motorteljesítmény lenyűgöző 510 LE, a forgatónyomaték 625 Nm.

Fogyasztás (vegyes): 11.1 l/100km

CO2 kibocsátás: 264g/km

Sebességváltó: nyolcfokozatú automata sebességváltó intelligens stop/start funkcióval

5.0 LITERES V8-as 550 LE KOMPRESSZOROS BENZINMOTOR

Az XJR lehengerlő teljesítményű, 550 lóerős, kompresszoros 5.0 V8 erőforrása kiemelkedő menettulajdonságokat tesz lehetővé: a modell álló helyzetből 4,6 másodperc alattéri el a 100km/órás sebességet, végsebessége 280 km/óra.

Fogyasztás (vegyes): 11.1 l/100km

CO2 kibocsátás: 264 g/km

Sebességváltó: nyolcfokozatú automata sebességváltó intelligens stop/start funkcióval

SZÉPSÉG, ERŐ ÉS BIZTONSÁG

Az XJ teljesen alumínium szerkezetű karosszériája erős, kivételesen merev, és rendkívül könnyű. A teljes egészében hegesztés nélkül, szegecsekkel összeszerelt, 10 százalékban alumíniumból készült monocoque önhordó vázszerkezet és futómű kategóriájának legkisebb tömegű tagjává teszi a modellt.

Az XJ kiemelkedő teljesítmény/tömeg aránya kiemelkedő menetteljesítményeket biztosít, a monocoque szerkezet pedig fokozott merevséget kínálva garantálja a jobb vezethetőséget, valamint a kivételes biztonsági teljesítményt.

KOMFORT ÉS IRÁNYÍTHATÓSÁG

Az Adaptive Dynamics rendszer másodpercenként akár 500 alkalommal ellenőrzi a jármű állapotát, és a pillanatnyi körülményekhez igazítja a lengéscsillapítást. A folyamatos hangolásnak köszönhetően az XJ stablian, kilengésektől mentesen halad, így a vezető anélkül őrizheti meg uralmát felette, hogy csökkenne a rugózási komfort.

Comfort & Control

TÖKÉLETES IRÁNYÍTÁS

Az XJ nyolcfokozatú automata sebességváltóját vezérlő Jaguar Drive Selector az indítógomb megnyomásakor kiemelkedik rejtekéből, és a vezető tenyerébe simul. A Jaguar Drive Control kétféle vezetési üzemmódot kínál: a dinamikus üzemmód közvetlenebb gyorsítóképességet biztosít, míg a téli üzemmód a csúszós útfelületeket figyelembe véve a progresszív erőkifejtést részesíti előnyben.

Command & Control

JOBB VEZETHETŐSÉG, NAGYOBB FORGATÓNYOMATÉK

Az elektronikus aktív differenciálmű (Electronic Active Differential) szabályozza a hátsó kerekekre jutó hajtóerő mennyiségét. A hátsó differenciálzár elektronikus vezérlése révén a rendszer csaknem késlekedés nélkül képes a nyomaték szabályozására, megelőzve a kerék elpörgését, maximális tapadást biztosítva, és még magasabb szintű komfortról gondoskodva.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

A Jaguar egyedülálló All Surface Progress Control (ASPC) rendszere egyfajta kissebességű tempomat, amely 3-30 km/óra sebességtartományban üzemel. A rendszer segítségével az XJ könnyedén megbirkózik a rossz tapadási viszonyokkal, függetlenül az időjárástól, és lehetővé teszi a vezető számára, hogy kizárólag a kormányzással kelljen foglalkoznia. A rendszer elindulástámogató funkciója lehetővé teszi, hogy az XJ csúszós útfelületen is könnyedén elinduljon, míg az ereszkedésszabályozó funkció meredek lejtőn szabályozza a jármű sebességét.

All Surface Progress Control

Az árak tájékoztató jellegűek, frissítésük az új modellév miatt folyamatban vannak. Szíves türelmüket kérjük és pontos árak tekintetében keressék fel márkakereskedéseinket.

FELKERÜLT AZ I-RE A KORONA