Skip primary navigation
Safety & Security

XJ

XJ BIZTONSÁG ÉS VAGYONVÉDELEM

skip.tertiary.navigation

XJ BIZTONSÁG ÉS VAGYONVÉDELEM

A fejlett vezetőtámogató és biztonsági rendszerek hosszú sora védelmezi Önt és utasait.

EREDENDŐEN MEGNYUGTATÓ

Az XJ fejlett vezetőtámogató rendszerek gazdag választékát kínálja, amelyek együttesen jóval több érnek, mint alkotóelemeik összege: az összehangoltan működő rendszerek jóval egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik az autóvezetést. Az XJ minden helyzetben, minden körülmények között, bármilyen környezetben maximálisan védelmezi és támogatja Önt és utasait.

XJ Safety & Security

FANTASZTIKUSAN FÉNYES

Az XJ új, nagyobb teljesítményű, gazdaságosabb, teljes LED-fényszórói kiemelkedően egyenletes fénycsóvát biztosítanak, amelynek színhőmérséklete közelebb áll a természetes napfényéhez, így a vezető gyorsabban felismerheti az előtte álló akadályokat. A teljes LED-fényszórók olyan adaptív funkcióval is felszerelhetők, amely a kormányzással összehangoltan képes bevilágítani a kanyarokba. Az opciós, intelligens távolsági fény vezérlés automatikusan tompítottra váltja át a világítást, ha közeledő autót észlel.

PARKOLÁSTÁMOGATÁS

A fejlett vezetőtámogató rendszerek menetközben segítenek észlelni környezetünket, parkolás során pedig könnyebbé, kényelmesebbé teszik a manőverezést. A 360° Park Distance Control rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha be- vagy kiparkolás során túlságosan megközelíti a környező tárgyakat. A még megnyugtatóbb manőverezés érdekében a körkörös kamera rendszer (Surround Camera System) a központi érintőképernyőn jeleníti meg a jármű környezetét figyelő, akár öt kamera képét.

MINDIG ÖN IRÁNYÍT

Az InControl Protect rendszer SOS vészhívás funkciója kritikus esemény bekövetkeztekor automatikusan az Ön pontos tartózkodási helyére irányítja a szükséges mentőszolgálatot. Az optimalizált Jaguar Assistance szolgáltatás a jármű tartózkodási helye mellett annak diagnosztikai adatait is továbbítja, így Ön a legrövidebb fennakadással folytathatja útját. A Remote Essentials alkalmazás lehetővé teszi, hogy okostelefonján keresztül felügyelje a Jaguar XJ állapotát: elenőrizze az üzemanyag-szintet, vagy az ajtózárak állapotát.

Always In Control
 1. LÉGZSÁKOK ÉS OSTORCSAPÁS NYAKSÉRÜLÉS ELLENI VÉDELEM

  Az XJ ütközés esetén teljes körű védelmet biztosít utasai számára. Az utasokra két elülső, két, az ülések külső szélébe épített oldalsó, valamint az első és hátsó oldalablakok fölött beépített függönylégzsákok vigyáznak. A vezető és az utas testméretét és -tömegét felmérő "lágy megtartás" technológia a biztonsági övek erejének szabályozásával mérsékli az utasok találkozását a légzsákokkal. Ezen túlmenően az ostorcsapás nyaksérülést megakadályozó technológia balesetben késlekedés nélkül előre mozdítja a fejtámaszokat.

 2. GYALOGOS ÜTKÖZÉS ÉRZÉKELŐ RENDSZER

  Az XJ' gyalogos ütközés érzékelő rendszere észleli, ha az autó emberrel ütközik, és kis mértékben automatikusan megemeli a motorházfedelet. Ezzel megelőzhető, hogy a gyalogos kapcsolatba kerüljön a motor alkatrészeivel, így mérsékelhető a sérülésveszély.

 3. GYERMEKÜLÉSEK

  Az XJ-hez számos kompatibilis gyermekülés választható, így a legkisebbek is maximális biztonságban utazhatnak. A csecsemőhordozóktól kedzve a gyermeküléseken át a nagyobbak számára kifejlesztett ülésmagasítókig minden tartozékot úgy alakítottak ki, hogy azok könnyen be- és kiszerelhetők, egyszerűen tisztíthatók legyenek.

 4. FOKOZOTT VAGYONVÉDELEM

  Az XJ menet közben és álló helyzetben egyaránt a végsőkig biztonságos. Alapfelszerelés a lopásvédelmi riasztó és az indításgátló. Az XJ távirányítójáról vezérelhető az ajtózár és a kettős ajtózár; ugyanezek a funkciók az ajtókilincsen elhelyezett, diszkrét gomb megnyomásával is elérhetők. Elinduláskor az ajtózárak beállítástól függően automatikusan reteszelnek, amint az XJ elérte az előre beálíltott sebességet.

Az árak tájékoztató jellegűek, frissítésük az új modellév miatt folyamatban vannak. Szíves türelmüket kérjük és pontos árak tekintetében keressék fel márkakereskedéseinket.

FELKERÜLT AZ I-RE A KORONA