Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

HATÓTÁVOLSÁG ÉS TÖLTÉS

Az I-PACE messzebb viszi

Video lejátszása

A JÁRMŰ TULAJDONLÁSÁNAK JÖVŐJE

Az I-PACE egyetlen feltöltéssel 480 km-t képes megtenni a WLTP ciklus* szerint. Ez a 90 kWh kapacitású, ultramodern lítium-ion akkumulátornak köszönhető. Az új generációs elektromos mobilitási technológia és az előremutató formatervezés iránti rajongásunk együttesen olyan károsanyag-kibocsátástól mentes vezetési élményt kínál, amelyet csak egy Jaguar adhat meg gazdájának.

* A WLTP (globális harmonizált könnyű gépjármű teszteljárás) a 2017-től folyamatosan bevezetésre kerülő, új eljárás, amely az Európában forgalomba állított személygépjárművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket, a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent.

TUDTA?

Tudja meg, hogy az alábbi tényezők hogyan befolyásolják az I-PACE hatótávolságát.

BELSŐ KLÍMA

A fűtési és klímaszabályozó rendszerek működése energiát emészt fel, ezért csökkentheti a hatótávolságot.

Ezeket a rendszereket legtöbbször az utazás kezdetén, elinduláskor használjuk, így a hatótávolság megőrzése érdekében az I-PACE képes még csatlakoztatott töltőkábellel, az indulás előtt előre beállítani az utastér kívánt hőmérsékletét. Az I-PACE így nem akkumulátorából, hanem a hálózatból nyert elektromos energia felhasználásával klimatizálja a belső teret.

SZÉLSŐSÉGES HŐMÉRSÉKLETEK

A szélsőségesen alacsony, illetve magas hőmérsékletek befolyásolják az akkumulátor töltésmegtartó képességét.

Az I-PACE kifinomult hőszabályozási rendszerei segítenek optimális hőmérsékleten tartani az akkumulátort, ezzel minimalizálva a külső hőmérsékletnek az autó hatótávolságára gyakorolt hatását.

VEZETÉSI STÍLUS

A hatótávolság különösen nagyban függ a vezetési stílustól. A gyakori, erőteljes gyorsítások hátrányosan érintik az akkumulátor töltöttségét, míg ha egyenletes sebességgel haladunk, azzal megnyújthatjuk a hatótávolságot. Ha fokozatos gyorsít, akkor kevésbé valószínű, hogy erőteljesen kell fékeznie, ami több energiát emésztene fel, mint a finom fékezés.

Ha egyenletes sebességgel halad, azzal meghosszabbíthatja a hatótávolságot.

SŰRŰ FORGALOM

A gyorsítás és a lassítás egyaránt energiát emészt fel.

A sűrű forgalomban jellemző, gyakori gyorsítás és fékezés nem csak a vezetőt meríti ki, de az akkumulátort is.

Igyekezzen sűrű forgalomban is egyenletes sebességet tartani, ezzel meghosszabbíthatja járműve hatótávolságát.

TISZTA, KÉNYELMES ÉS PROBLÉMAMENTES

Az I-PACE akkumulátora az első kerékív mögött található, diszkréten kialakított csatlakozón keresztül tölthető. A csatlakoztatott I-PACE nem igényel további felügyeletet. A töltési folyamat automatikusan leáll, amint az akkumulátor eléri maximális töltöttségét. Az autó biztonságosan tölthető esőben, vagy akár hóban is, mivel a töltőrendszer teljességgel zárt.

OTTHONI TÖLTÉS

Az optimális töltés érdekében szereltessen fel hivatalos Jaguar fali töltőboxot*. Az I-PACE 7kW teljesítményű, egyfázisú váltóáramú fedélzeti töltője** egy este folyamán képes teljesen feltölteni a járművet; az energiafelvétel óránként akár 35 kilométerre elegendő. Normál háztartási csatlakozóról lassabban (maximum 11 km/óra) tölthető az akkumulátor, mint fali töltőboxról, ugyanakkor ha egész éjszakára a töltőn hagyjuk az autót, az átlagos napi használatra (60 km) elegendő töltést vesz fel. Ipari (vagy megerősített háztartási) csatlakozókból óránként akár 35 kilométerre elegendő elektromos energia vehető fel.

* A Jaguar az összes piacon, ahol az I-PACE elérhető, hivatalos partneri kapcsolatot kötött töltő infrastruktúra szolgáltatókkal. Az infrastruktúra szolgáltató partnerektől tanácsot kaphat a legjobb töltési megoldásokra vonatkozóan. További információkért kérjük, forduljon helyi Jaguar márkakereskedőjéhez.
** A 7 kW elektromos hálózat a legtöbb országban elérhető.

NYILVÁNOS TÖLTÉS

Az akkumulátorra leggyorsabban egyenáramú töltővel tölthet rá a hosszú utazások során: egy átlagosnak mondható, 50 kW-os töltővel óránként akár 270 km-nyi töltés vehető fel*. A nyilvános töltő infrastruktúra folyamatos fejlesztésével lépést tartva az I-PACE modellt előkészítjük az akár 100 kW-os egyenáramú töltés fogadására. Ez azt jelenti, hogy mindössze 15 perc alatt 100 kilométerrel növelhető a jármű hatótávolsága. Az energiaszolgáltatótól függően a nyilvános váltóáramú töltők eltérő teljesítménnyel dolgoznak. Azokon a helyeken, ahol rendszerint órákat töltenek, vagy akár reggelig maradnak (bevásárlóközpontok, szállodák vagy tornatermek), szintén praktikus és kényelmes töltőpontok találhatók. Ezeken nincs más dolga, mint leparkolni, csatlakoztatni a töltőt, majd intézni a dolgát.
 
* A Jaguar az összes piacon, ahol az I-PACE elérhető, hivatalos partneri kapcsolatot kötött nyilvánostöltő szolgáltatókkal.
* Az egyenáramú gyorstöltő rövid idő alatt nagymennyiségű elektromos energiát képes átadni. A töltési ráta a töltöttségi szint emelkedésével csökken, így rendszerint gyorsabb 80 százalékig vagy a szükséges plusz távolságnak megfelelő szintig feltölteni az akkut.

CHARGEMAP –
TÖLTŐÁLLOMÁSOK KERESÉSE

TÖLTŐKÁBELEK

MULTIFUNKCIÓS TÖLTŐKÁBEL

Az I-PACE alapfelszereltségéhez tartozó, multifunkciós töltőkábel (más néven Mode 2 univerzális töltőkábel) segítségével háztartási vagy ipari (IEC) hálózati aljzatról töltheti fel az akkumulátorokat. Arról, hogy külföldön hogyan használhatja az I-PACE modellt, érdeklődjön Jaguar márkakereskedőjétől.

NYILVÁNOS TÖLTŐKÁBEL

A nyilvános töltőkábel (Mode 3 töltőkábel) segítségével csatlakoztathatja járművét szabványos váltóáramú nyilvános töltőállomásokhoz. Ugyanez a kábel szolgál a fali töltőboxhoz való csatlakoztatásra. A nyilvános egyenáramú gyorstöltő pontokon előre bekötött kábelt találunk, így a felhasználónak nem kell külön kábelt vásárolnia. A helyben, illetve országszerte elérhető nyilvános töltőhálózatról érdeklődjön Jaguar márkakereskedőjétől.

Az Európában értékesített I-PACE modellek esetében alapfelszerelés a nyilvános töltőkábel (Mode 3 töltőkábel).

Jaguar I-Type Home Wall Box Installation

FALI TÖLTŐEGYSÉG (HOME WALL BOX) TELEPÍTÉSE

Válassza a Jaguar által jóváhagyott beszállítóktól származó, minősített szakemberek által telepített töltőegységet, így biztosítható a lehető legkiválóbb minőség. A robusztus fali töltőegység kiépíthető az autóbeállón, a garázsban vagy az Ön igényei szerinti bármely egyéb, tetszőleges helyen. További információkért kérjük, forduljon helyi Jaguar márkakereskedőjéhez.

Jaguar I-Pace Preserving Range

HATÓTÁVOLSÁG MEGŐRZÉSE

Az I-PACE számos olyan technológiával rendelkezik, amelyek a hatótávolság megőrzésére, a jármű akkumulátorának megóvására szolgálnak. Az utastér előklimatizálás segítségével például töltés közben hűtheti le vagy fűtheti fel az I-PACE belső terét, így az ennek során felhasznált elektromos energiát nem az akkumulátorból vonja el a rendszer, hanem a hálózatból.

FEDEZZE FEL A TELJESÍTMÉNYT
Jaguar I-Type Eco Mode

ECO ÜZEMMÓD

Az Eco üzemmód a merülés mérséklésével és gazdaságosabb vezetési stílus elősegítésével segít megőrizni az I-PACE hatótávolságát. Az üzemmód az utastéri hőmérséklet, légkeringetés és jó néhány egyéb beállítás finom módosításával is segíti az energia-takarékosságot. A módosítások felülbírálhatók bármely érintett funkció manuális átállításával, vagy a menübeállításokban.

Állítsa össze a Jaguar teljesítmény, a technológia és a stílus személyre szabott, felvillanyozó kombinációját.

A WLTP (globális harmonizált könnyű gépjármű teszteljárás) a 2017-től folyamatosan bevezetésre kerülő, új eljárás, amely az Európában forgalomba állított személygépjárművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket, a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent.

A hivatalos EU tesztadatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok, illetve az elektromos teljesítményadatok a vezetési stílustól és a környezeti feltételektől függően eltérőek lehetnek.

Az árak tájékoztató jellegűek, frissítésük az új modellév miatt folyamatban vannak. Szíves türelmüket kérjük és pontos árak tekintetében keressék fel márkakereskedéseinket.

FELKERÜLT AZ I-RE A KORONA