A CSAPAT

Csapatunkat egyetlen közös cél mozgatja: hogy világszerte dobogós helyezést érjenek el az ABB FIA Forma-E világbajnokság futamain.

FANBOOST: JÁRULJON ÖN IS HOZZÁ PILÓTÁINK SIKERÉHEZ

Az esélyegyenlőség érdekében minden csapat azonos vázszerkezetet, futóművet és akkumulátort alkalmaz. A FanBoost révén azonban értékes előnyre tehetnek szert a pilóták. Azt az öt pilótát, akik a legtöbb FanBoost szavazatban részesülnek, extra motorteljesítménnyel jutalmazzák a szervezők, amelyet a futam második felében, egy öt másodperces időtartamon belül vehetnek igénybe.

SAM BIRD

SAM BIRD

Sam Bird brit autóversenyző az ABB FIA Forma-E világbajnokság 7. évadát megelőzően csatlakozott a Jaguar Racing csapatához. Bird autóversenyzői pályafutása 2002-ben indult útjára. Miután a motorsport belépő kategóriáiban sikerek hosszú sorát tudhatta magáénak, a Forma-1 világában töltött be fontos szerepet, előbb a Williams tesztpilótájaként, majd 2011 és 2013 között az Mercedes AMG Petronas tartalék versenyzőjeként.

Az utóbbi években Bird az FIA WEC hosszú távú világbajnokságban ért el sikereket a Ferrarival, illetve a G-Drive Racing csapatával. A 34 éves sportember az úttörő jelentőségű ABB FIA Forma-E széria 2014-es indítása óta minden egyes versenyen rajthoz állt. A mai napig 11 futamgyőzelmet könyvelhetett el, legutóbb a hetedik szezonban, Ad Diriyah-ban és New Yorkban. Az egyéni világbajnokságban három dobogós győzelmével a hatodik helyen zárta az évadot. Bird a mezőny egyetlen olyan pilótája, aki minden szezonban képes volt futamgyőzelmet elérni.
INSTAGRAM TWITTER
MITCH EVANS

MITCH EVANS

Mitch hatéves korában kezdett gokartozni, tizenhat évesen pedig megnyerte az új-zélandi nagydíjat. Az egykori F1-es pilóta, Mark Webber szárnyai alatt fejlődő ifjú pilóta 2012-ben GP3 bajnoki címet szerzett. 2013-tól a GP2 géposztályban versenyzett, és amikor 18 évesen, kezdőként harmadik helyen ért célba a malajziai Sepangban, ő lett a GP2 történetének legfiatalabb dobogós versenyzője. Mitch sikersorozata 2015-ben folytatódott, amikor második lett a Sepang-i 24 órás futamon.

Mitch 2016-ban, a Jaguar Racing színeiben mutatkozott be az ABB FIA Forma-E világbajnokságban, abban az évben, amikor a brit csapat visszatért a motorsport világába. A csapattal töltött második évében Mitch, akit a mezőny egyik leggyorsabb pilótájaként tartanak számon, több elsőséget is szerzett a Jaguar Racing csapatnak, köztük egy super pole-t, egy pole pozíciót, valamint egy dobogós helyezést.

Kemény munkáját 2019-ben siker koronázta: Rómában megszerezte első ABB FIA Forma-E futamgyőzelmét. Ezután további két dobogós helyezés következett Bernben és New Yorkban, amelyek eredményeként Mitch az öt legjobb pilóta között zárta az egyéni bajnokságot.

A 2019/20. szezonban Mitch győzelmet aratott Mexikóvárosban, amit pole pozíció és dobogós helyezés követett a chilei Santiagóban. A konstruktőri világbajnokságban a hetedik helyen végzett. Az idei évadban Mitch oldalán Sam Bird csatlakozott a Jaguar Racing csapatához, amely ezzel a bajnokság egyik legerősebb csapatává vált.

Az izgalmas, hetedik évadban Mitch eddigi legjobb eredményét elérve a negyedik helyen zárta az egyéni világbajnokságot. Dobogós helyezést ért el Ad Diriyah-ban, Rómában, Monacóban, Londonban és Berlinben, valamint a leggyorsabb kört futotta Rómában, New Yorkban és Londonban.
INSTAGRAM TWITTER

A CSAPAT A CSAPAT MÖGÖTT

Noha a versenynapon csupán ketten ülnek a volán mögött, a színfalak mögött azonban mérnökök, szerelők és adatelemzők hada dolgozik éjt nappallá téve azért, hogy a versenyzők optimálisan teljesíthessenek.