AZ I-TYPE 5. AZ AUTÓVERSENYZÉS JÖVŐJE

A TÉNYEK

Minden idők leggyorsabb és legtakarékosabb I-TYPE típusában öt évnyi Forma-E tapasztalatunk kristályosodott ki.

Max. teljesítmény:
250kW, azaz 335 LE

Attack üzemmód:
250kW, azaz 335 LE

Maximális teljesítménykifejtés:
250kW
0 - 100 km/óra:
2,8 másodperc

Teljes hosszúság:
5160 mm

Teljes szélesség:
1770 mm
Végsebesség:
280 km/óra

Akkumulátor-csomag tömege:
385 kg

Legkisebb tömeg (pilótával együtt):
903 kg
I-TYPE AKKUMULÁTOR

A 2. generációs lítium-ion akkumulátor (385 kg, 52 kW) szénszálas biztonsági cellában helyezkedik el. Az akkumulátor kiaknázható energiája elegendő volna 5000 mobiltelefon teljes feltöltéséhez. A feltölthető energiatároló rendszert (RESS) a futamot megelőzően feltöltik, majd verseny közben, lassításkor a regeneratív fékrendszer visszatáplálja az akkumulátorba az energiát.


I-TYPE INVERTER

Az I-TYPE egyedi szilícium-karbid modult alkalmazó inverterét a Jaguar Racing fejlesztette ki. Az inverter alakítja át az akkumulátorban tárolt egyenáramot (DC) a villanymotort tápláló - és ezáltal az autót hajtó - váltóárammá (AC). Az ultramodern inverterben 24 karátos aranyat alkalmaztak, annak rendkívül jó áramvezető tulajdonságai miatt.
I-TYPE HAJTÁSLÁNC

A Jaguar Racing villanymotor/generátor egysége (MGU) a 2. generációs versenyautóval, a hatodik évad során szerzett tapasztalatokat hasznosítja. A fejlesztés és a tesztelés során arra törekedett a csapat, hogy minél inkább csökkentsék az MGU tömegét, illetve növeljék annak hatásfokát, és ezáltal fokozzák az I-TYPE teljesítményét.


I-TYPE ARCHITEKTÚRA

Az új, extrém megjelenés nem csupán esztétikai célokat szolgál. Az I-TYPE 5 tervezésekor az elsődleges célkitűzés a leszorítóerő növelése volt. Ezt szolgálja a nagyobb diffúzor, amely akkor is kiemelkedő tapadást biztosít, ha a Jaguar szorosan egy versenytárs mögött halad. Az autó másik jellegzetessége az új FIA Halo fejvédelmi eszköz, amely innovatív LED fénysávot kapott. Attack üzemmódban a Halo kéken világít. Amikor pedig a versenyző aktiválta a FanBoost funkciót, a Halo világítása magentára vált, így a rajongók könnyen nyomon követhetik a kedvenc csapatuk vagy versenyzőjük által alkalmazott stratégiát.

TISZTÁN ELEKTROMOS JAGUAR I-PACE

Az utánozhatatlan, tisztán elektromos, sportos szabadidőjármű.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
JAGUAR VERSENYGÉNEK

JAGUAR VERSENYGÉNEK

A Jaguar hagyományosan a teljesítmény, a technológia és a formatervezés legjavát kínálja; hírnevét a világ legtechnikásabb versenypályáin, legnehezebb bajnokságaiban szerezte.
INNOVÁCIÓS VERSENY

INNOVÁCIÓS VERSENY

Lenyűgöző formaterv, lélegzetelállító teljesítmény. Ismerje meg, hogy az ABB FIA Forma-E világbajnokságban szerzett tapasztalatainkat hogyan ültetjük át közúti modelleinkbe.