ELEKTROMOS JÁRMŰVEK GY.I.K.
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
TESZTVEZETÉSRE JELENTKEZÉS
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi Jaguar márkakereskedővel
Árlista letöltése
Ismerje meg részletesen a Jaguar modellkínálatát
MÁRKAKERESKEDÉSEK
Keressen Jaguar márkakereskedőt a közelben
ELEKTROMOS JÁRMŰVEK
K: Milyen fő előnyöket kínálnak elektromos járművek?

V: Az elektromos járművek tágas férőhelyet, kifinomultabb rugózást, valamint az otthon töltés lehetőségét kínálják.

Mivel az elektromos energia egyre nagyobb arányban származik megújuló forrásból, az elektromos járművek környezetvédelmi szempontból is kedvezőbbek a fosszilis üzemanyaggal működő társaiknál. És mivel helyi károsanyag-kibocsátás nélkül üzemelnek, a légszennyezés csökkentéséhez is hozzájárulhatnak.

A helyi és nemzeti kormányzatok egyre nagyobb arányban ismerik fel az előnyöket. A legkülönfélébb ösztönzők segítségével igyekeznek elősegíteni az elektromos járművek vásárlását. További információ az Elektromos jármű kedvezmények oldalon.

K: Milyen jellegű elektromos jármű az I-PACE?

V: Az I-PACE egy akkumulátoros elektromos jármű (BEV), azaz egyáltalán nincs belső égésű motorja. Ahelyett, hogy üzemanyagot (benzint, gázolajat) égetne, az autó az újratölthető akkumulátorban tárolt elektromos energiával táplálja két villanymotorját.

Olyan további elektromos járművek is léteznek, mint az öntöltő hybrid járművek (HEV) vagy a plug-in hybrid járművek (PHEV). Ezek olyan járműre utalnak, amelyek belső égésű és elektromos motorral egyaránt rendelkeznek.

A HEV járművek rendszerint kisebb akkumulátorral rendelkeznek, amelyet a belső égésű motor és a fékenergia-visszanyerő rendszer tölt. A jármű igen csekély távolságot képes megtenni tisztán elektromos üzemben.

A PHEV külső áramforrásból is tölthető. A PHEV akkumulátora rendszerint nagyobb a HEV-énél, és elektromos hatótávolsága is hosszabb.

K: Mik a villanyautó hátrányai?

V: Az elektromos járművek hatótávolsága (azaz az akkumulátorok feltöltéséig megtehető távolság) hagyományosan sokakat aggasztott - innen ered a hatótávolság miatti aggodalom ('range anxiety') kifejezés. A legújabb akkumulátor-technológiai fejlesztések nyomán azonban az I-PACE és a hozzá hasonló járművek már reális alternatívát kínálnak a legtöbb ember számára. Sokaknak elég lehet hetente csak egyszer feltölteni az I-PACE akkumulátorát.

Hosszabb távolságokon szükségessé válhat, hogy megálljunk és feltöltsük az akkumulátort. Ehhez szükség lehet némi előzetes tervezésre, ám a feladat egyre egyszerűbbé válik, hiszen folyamatosan bővül a nyilvános töltőhálózat, a gyorstöltő-berendezések pedig egyre nagyobb teljesítményűek lesznek.

K: Az elektromos hálózat meg tud birkózni az egyre nagyobb számú elektromos autóval?

V: Az autógyártók a kormányzatokkal és az energia-szolgáltatókkal együttműködve igyekeznek megoldást találni arra, hogy a növekvő számú villanyautó ne okozzon problémát az elektromos hálózatokban.

K: Hol találhatok részletes tájékoztatást az elektromos járművekről (EV)?

A: Minden Jaguar kereskedésben talál olyan EV-szakértőt, akitől az I-PACE-re, illetve általában a villanyautókra vonatkozó összes kérdésére választ kaphat.

Kérdéseit az alábbi online sablonon keresztül is felteheti EV szakértőinknek.

HATÓTÁVOLSÁG
K: Elegendő lesz az elektromos jármű hatótávolsága az utazási igényeimhez?

A: A legtöbb felhasználó számára nem jelent problémát a hatótávolság. Az I‑PACE WLTP (globális harmonizált könnyű gépjármű teszteljárás) norma szerint mért hatótávolsága 470 km, azaz az átlagos ingázási távolságok alapján számos felhasználónak elég hetente egyszer feltöltenie az akkumulátort.

K: Milyen tényezők befolyásolják a hatótávolságot?

A: A hatótávolságot számos tényező befolyásolhatja, a külső hőmérséklettől kezdve az utastér fűtésén/hűtésén át a menetsebességig. A weboldal Hatótávolság és Töltés oldalán további tájékoztatáshoz juthat, illetve az itt található Hatótávolság kalkulátor segítségével kiszámíthatja az említett tényezők pontos hatását.

K: Pontos az I-PACE becsült hatótávolsága?

A: Az I‑PACE hatótávolság előrejelzése rendkívül pontos. A villanymotor vezérlő modulja a pillanatnyi vezetési stílus, valamint az utóbbi 800 kilométer során mutatott átlagos használat alapján számítja ki az előrejelzést. A hatótávolsági becslés pontosságát a navigációs rendszer is segíti: a technológia a betáplált útvonal domborzati adatait, valamint az azon érvényes sebességi korlátozásokat is figyelembe veszi.

K: Ha lemerül az akkumulátor, az autó egyszerűen megáll?

A: Az I‑PACE akkumulátor szabályozó rendszere a hatótávolság csökkenésével párhuzamosan folyamatosan tájékoztatja a vezetőt a rendelkezésre álló energiáról. Ahol szükséges, a rendszer működésbe hozza az Eco üzemmódot, amely azonosítja azokat a fedélzeti rendszereket (pl. klímaberendezés vagy szélvédőfűtés), amelyeket lekapcsolva megnövelhető a hatótávolság.

K: Csökken a hatótávolság, ha felkapcsolom a világítást?

A: Az I‑PACE LED-es fényszórói kiemelkedően energiatakarékosak. Ennek köszönhetően a világítás felkapcsolása nem befolyásolja érdemben a hatótávolságot.

AKKUMULÁTOR
K: Hány cellából áll az I-PACE akkumulátora?

A: Az I-PACE akkumulátora összesen 432 cellából áll. Az akkumulátorban 36 akkumulátor modul található, mindegyik 12 cellából áll.

K: Mit jelent a kilowattóra (kWh)?

A: A kilowattóra megmutatja, mennyi energiát képes tárolni az akkumulátor. Bármely adott gépkocsi esetében a nagyobb kapacitású (azaz magasabb kWh értékű) akkumulátor nagyobb hatótávolságot és/vagy jobb teljesítményt jelent.

K: Mekkora az akkumulátor tömege?

A: Az akkumulátorcsomag össztömege 613 kg.

K: Az akkumulátor tűzveszélyes?

A: Az I‑PACE kizárólag nem rendeltetésszerű használat vagy külső beavatkozás következtében válhat tűzveszélyessé. Az elektromos járművek akkumulátorai kevésbé tűzveszélyesek mint a benzin vagy a gázolaj; az akkumulátorok biztonságos hőmérsékletéről kifinomult biztonsági rendszerek gondoskodnak.

K: A hőmérséklet befolyásolja az akkumulátort?

A: Az akkumulátorok akár -40°C-on tárolhatók, ám vezetés előtt a hálózatra kell őket csatlakoztatni, és -20°C-ra melegíteni. Hosszan tartó hideg vagy meleg esetén csökken a jármű hatótávolsága, mivel sok energiát emészt fel az akkumulátor megfelelő hőmérsékleti tartományban tartása. Ugyancsak energiaigényes az utastér fűtése.

Az I‑PACE ultramodern hőgazdálkodási rendszer segítségével optimalizálja az akkumulátor teljesítményét hidegebb vagy melegebb időben.

K: Működés közben felmelegszik az akkumulátor?

A: Az I‑PACE hatékony hőszabályozó rendszere gondoskodik az akkumulátor állandó hőmérsékletéről. Az elektromos járművek akkumulátora működés közben jellemzően 15-30°C-os, ami jóval hidegebb, mint egy belső égésű motor.

K: Vonatkozik garancia az akkumulátorra?

A: Igen. Az I-PACE akkumulátorára 8 éves vagy 160 000 km-es garancia vonatkozik, amely akkor érvényesíthető, ha az akkumulátorcsomag állapota 70 százalékos érték alá esik.

K: Hogyan lehet kezeli a hulladékká vált akkumulátorokat?

A: Az elektromos járművek akkumulátorait az élettartamuk végére ért járművekre vonatkozó irányelv előírásaival összhangban, a regionális vagy helyi előírásoknak megfelelően kell kezelni.

TÖLTÉS
K: Hogyan töltik az elektromos járműveket?

A:Az I-PACE akkumulátora az első kerékív mögött kialakított csatlakozón keresztül tölthető. A csatlakoztatott I-PACE nem igényel további felügyeletet. A töltési folyamat automatikusan leáll, amint az akkumulátor eléri maximális töltöttségét.

Az optimális otthoni töltés érdekében szereltessen fel a Jaguar által engedélyezett fali töltőboxot. Az I-PACE 7kW teljesítményű, egyfázisú váltóáramú fedélzeti töltője estétől reggelig képes teljesen feltölteni a járművet; az energiafelvétel óránként akár 35 kilométerre elegendő. Normál háztartási csatlakozóról lassabban (max. 11 km/óra) tölthető az akkumulátor, mint fali töltőboxról; ugyanakkor, ha egész éjszakára a töltőn hagyjuk az autót, az átlagos napi használatra (60 km) elegendő töltést vesz fel. Ipari (vagy megerősített háztartási) csatlakozókból óránként akár 35 kilométerre elegendő elektromos energia vehető fel.

Az akkumulátorra legegyszerűbben nyilvános egyenáramú töltővel tölthet rá a hosszú utazások során: egy átlagosnak mondható, 50 kW-os töltővel óránként akár 270 km-nyi töltés vehető fel. A nyilvános töltő infrastruktúra folyamatos fejlesztésével lépést tartva az I-PACE modellt előkészítjük az akár 100 kW-os egyenáramú töltés fogadására. Ez azt jelenti, hogy mindössze 15 perc alatt 100 kilométerrel növelhető a jármű hatótávolsága. Az energiaszolgáltatótól függően a nyilvános váltóáramú töltők eltérő teljesítménnyel dolgoznak. Azokon a helyeken, ahol a felhasználók rendszerint több órán át (vagy akár egész éjjel) tartózkodnak bevásárló központok, szállodák vagy edzőtermek), szintén praktikus és kényelmes töltőpontok találhatók.

További információ a Hatótávolság és töltés oldalon.

K: Milyen töltő berendezésre lesz szükségem?

A:Az I-PACE alapfelszereltségként tartalmazza a háztartási aljzatba közvetlenül csatlakoztatható, multifunkciós (más néven Mode 2 Univerzális) töltőkábelt. A kábelhez tartozó adapter lehetővé teszi, hogy ipari aljzathoz csatlakozzunk.

Az optimális otthoni töltés érdekében szereltessen fel a Jaguar által engedélyezett fali töltőboxot. Az I-PACE 7kW teljesítményű, egyfázisú váltóáramú fedélzeti töltője estétől reggelig képes teljesen feltölteni a járművet; az energiafelvétel óránként akár 35 kilométerre elegendő. Választhat beépített töltőkábellel szerelt ('pányvázott') töltőboxot, vagy töltőkábel nélküli ('pányvázatlan') fali boxot. A pányvázatlan töltőbox használatához szüksége lesz nyilvános (más néven Mode 3) töltőkábelre - ezt azért nevezik így, mert ugyanilyen kábellel csatlakozhatunk a váltóáramú nyilvános töltőállomásokhoz.

Az összes nyilvános egyenáramú gyorstöltő állomás saját kábellel rendelkezik; ezek használatához nincs szükség kiegészítő berendezésre.

Az I‑PACE töltéséről további információkat talál a Hatótávolság és töltés oldalon.

K: Ki fogja telepíteni a fali töltőegységemet?

A:Az összes olyan piacon, ahol az I-PACE elérhető, a Jaguar felhatalmazott fali töltőbox beszállítókkal és telepítőkkel dolgozik együtt. Partnereinktől tanácsot kaphat a legjobb töltési megoldásokra vonatkozóan. További információkért kérjük, forduljon helyi Jaguar márkakereskedőjéhez.

K: A fali töltőboxot tartalmazza a gépkocsi vételára?

A: Nem. Ha töltőboxot telepítene otthonában, a Jaguar felhatalmazott fali töltőbox beszállítóikon és telepítőin keresztül lépésről lépésre végigbeszéli Önnel a folyamatot.

K: Mi történik, ha telepítem a fali töltőegységet, de később elköltöznék?

A: A fali töltőbox gyártója vagy szállítója minden bizonnyal készséggel segítségére lesz abban, hogy leszerelje és másutt ismételten telepítse az eszközt. Kérjen árajánlatot partnerétől.

K: A Jaguar által jóváhagyott töltőegységről más elektromos járműveket is fogok tudni tölteni?

A: Igen. Engedélyezett fali töltőboxaink a váltóáramú kombinált töltőrendszer (CCS) csatlakozóval használhatók, valamint egyenáramú bemeneti töltőponttal is rendelkeznek. Az ilyen csatlakozókkal rendelkező elektromos járművek használhatják a Jaguar által jóváhagyott töltőboxokat.

K: Használhatom mások töltőegységét, vagy csak akkor, ha kompatibilis?

A: Bármely olyan Mode 3 töltődoboz alkalmaz a jármű töltésére, amely ugyanazokkal a töltő csatlakozókkal rendelkezik, mint az I‑PACE.

K: Ha egy társasházban van parkolóhelyem, telepíthetek oda töltődobozt?

A:A Jaguar felhatalmazott fali töltőbox beszállítói a legkülönfélébb helyszíneken tudnak töltőmegoldást telepíteni. Segíteni fognak Önnek az engedélyezek beszerzésében és az alkalmasság meghatározásában.

K: Sem otthon, sem a munkahelyemen nincs kizárólagos használatú parkolóhelyem. Ezek szerint nem lehet elektromos járművem?

A: Nem feltétlenül, ám ebben az esetben a nyilvános töltőhálózatra kell hagyatkoznia. Egyre sűrűbb a nyilvános töltőállomások hálózata, amelyek normál és gyorstöltő pontokat is kínálnak.

K: Mennyibe kerül az elektromos jármű töltése?

A: Az elektromos energia költsége a piaci hatásoktól függően ingadozik. A teljes töltés költségének kiszámításához szorozza meg a kilowattóránkénti egységárat 90-nel, mivel az I‑PACE akkumulátorának 90kWh a kapacitása.

K: Otthon tölthetem napelemes rendszerről az autót?

A: Igen. A jármű 2 ampernél nagyobb áramerősséggel vagy 750W-nál nagyobb teljesítménnyel tölthető.

K: Bármely nyilvános töltőponton tölthetem az autót?

A: Amennyiben a töltőpont ugyanazt a normát és csatlakozó szabványt alkalmazza, mint az Ön járműve, és amennyiben rendelkezik felhasználói fiókkal az adott szolgáltatónál, igénybe veheti a nyilvános töltőpontot.

Az egyes gyártók tulajdonában álló nyilvános töltőpontokat azonban kizárólag az adott autógyártó típusai használhatják.

K: Miért nem hozza létre a Jaguar saját nyilvános töltőhálózatát?

A:Számos országban gyors ütemben fejlődnek a független gyorstöltő-hálózatok. Gondoskodunk arról, hogy a Jaguar összes elektromos járműve kompatibilis legyen ezzel a hálózattal.

K: Hogyan találhatom meg a töltőpontokat?

A: Menet közben az I‑PACE fedélzeti navigációs rendszere segítségével, vagy indulás előtt a Remote alkalmazásból.

K: A töltőkábeleket tárolhatom az utastérben vagy a hátsó ülésen?

A: Járműveinkben külön helyet alakítottunk ki a kompatibilis töltőkábelek biztonságos elhelyezésére és szállítására.

K: Bármilyen Mode 3 rendszerű kábellel tölthetem az I-PACE akkumulátorát?

A: A nyilvános (Mode 3) töltőkábelek kétféle kivitelben kaphatók. Ezek 16, illegve 32 amperesek. A jármű, illetve a töltőpont képes azonosítani, hogy milyen kábelt csatlakoztat a felhasználó, és csak az annak megfelelő áramerősséggel tölti a gépkocsit. Ha az elektromos hálózat bírja, a 32A-es kábel gyorsabb töltést tesz lehetővé.

K: A töltőkábel védve van-e lopás vagy rongálás ellen, ha nyilvános helyen töltöm az autót?

A: A nyilvános (Mode 3) töltőkábel használat közben reteszelődik a jármű oldali csatlakozóba, és egészen addig nem választható le, amíg Ön nem oldja az I‑PACE központi zárát.

K: Előfordulhat, hogy elindulok az I-PACE-szel, mielőtt kihúznám a töltőkábelt?

A: Nem. A nemzetközi szabványok kötelezően előírják, hogy a töltőpontra csatlakoztatott jármű nem használható.

K: Az elektromos autókat esőben is szabad tölteni?

A: Igen. Sem az ügyfeleket, sem a járókelőket nem fenyegeti áramütés veszélye.

K: Mindig 100 százalékra érdemes tölteni az akkumulátorokat?

A: Azt javasoljuk, hogy töltse 80 százalékra az I‑PACE akkumulátorait; csak akkor töltse 100 százalékra az autót, ha messzire utazik. A szakértők jellemzően ezt tanácsolják, így optimalizálható ugyanis az akkumulátor élettartama és teljesítménye.

Elektromos járműveink töltésszabályozó rendszere mindig ehhez igazodva optimalizálja a töltési követelményeket.

K: Az első 80% töltés miért tart sokkal rövidebb ideig, mint az utolsó 20%?

A: A töltés ütemét a lítium-ion akkumulátorok fizikai és kémiai jellegzetességei korlátozzák.Az utolsó 20 százaléknyi töltés felvétele akár ugyanannyi ideig tarthat, mint az első 80 százaléké. A töltés utolsó fázisát rendkívül gondosan szabályozza az akkumulátor szabályozó rendszere.

K: Hány nap telhet el az elektromos jármű két töltése között? Ott hagyhatom például a repülőtéri parkolóban?

A: Elektromos járműveink probléma nélkül magukra hagyhatók legalább hat hónapon át. Ugyanakkor optimálisabb, ha havonta legalább egyszer töltőre csatlakoztatják azokat. Az akkumulátor szabályozó rendszer elektronikus vezérlésű, energiafelvétele rendkívül csekély.

K: Mit nevezünk "célállomás töltőpontnak", illetve "átutazó töltőpontnak"?

A: Célállomás töltőpontnak nevezzük azokat a töltőállomásokat, amelyek bevásárló központokban, szállodákban, edzőtermekben és egyéb olyan helyszíneken működnek, ahol jellemzően hosszabb időt töltenek el az ügyfelek.

Átutazó töltőpontnak nevezzük a benzinkutaknál vagy kifejezetten villanyautóknak épített töltőállomásokat, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb töltést képesek átadni.

K: Létezik olyan iOS vagy Android alkalmazás, amely segít az I-PACE töltésének vezérlésében?

A: Igen. Az iOS és Android operációs rendszerre egyaránt létező InControl Remote alkalmazás lehetővé teszi a töltési folyamat beindítását vagy leállítását, az indulási idő megadását, az időzített előklimatizálást, a töltési tarifák kezelését, vagy a maximális töltöttségi szint beállítását. Az alkalmazás üzenetet küld a felhasználónak, ha a töltőkábelt váratlanul eltávolítják, vagy ha a töltési folyamat áramkimaradás miatt megállt.

MENETTELJESÍTMÉNYEK
K: A vezethetőség hogyan viszonyul a 'hagyományos' autókhoz?

A: A villanymotor nulla/perc fordulatszámtól maximális forgatónyomatékot biztosít, ami lenyűgöző gyorsítóképességgel ruházza fel az autót.

Az akkumulátor a két tengely között helyezkedik el, ami mély tömegközéppontot és egyenletes tömegeloszlást, az pedig jobb vezethetőséget eredményez. Mivel pedig hiányzik a nagyméretű belső égésű motor, amit rendszerint az orrban helyeznek el, a kerekeket egészen közel lehet helyezni a karosszéria sarkaihoz, ami még jobb stabilitást és kormányérzetet kínál.

Mindezen tulajdonságok dinamikus, közvetlen vezetési élményt szavatolnak, így az elektromos jármű tökéletesen illik a Jaguar márkáról alkotott képbe.

K: Mi az a regeneratív töltés?

A: A villanymotor energiát felhasználva hajtja előre az autót. Amikor erre a hajtóerőre már nincs szükség (pl. amikor lassítunk), a fékenergia segítségével meghajtják a villanymotort, ami elektromos áramot generál. Az így előállított elektromos áramot az akkumulátorban tárolja a rendszer, amivel megnyújtható a hatótávolság.

K: A Jaguar járművek rendszerint különböző üzemmódokat kínálnak. Az elektromos járművek is rendelkeznek hasonló funkcióval?

A: Az I‑PACE három különböző üzemmódot (Comfort, Dynamic, Range Preservation)kínál, amelyek automatikusan módosítják a jármű beállításait.

K: MIért vesz részt a Forma-E bajnokságban a Jaguar?

A: Az FIA Formula E Bajnokságon élesben, ráadásul felgyorsított ütemben tesztelhetjük és tökéletesíthetjük elektromos járműtechnológiáinkat. Az itt szerzett tapasztalat teszi lehetővé, hogy új generációs közúti modelleinket magával ragadó Jaguar menetteljesítményekkel vértezzük fel.

BIZTONSÁG
K: Biztonságosak az elektromos járművek?

A: Az elektromos járművek tervezésüknél és kialakításuknál fogva a legszigorúbb jelenlegi és tervezett biztonsági normákat is teljesítik, amikről tesztek is tanúskodnak.

Az elismert ütközésbiztonsági tesztfolyamatok, a tanúsítási eljárások és a típusbizonyítványok mind arról tanúskodnak, hogy az elektromos járművek ütközés esetén biztonságosak.

K: Mi történik, ha víz árasztja el az autót?

A: Az I‑PACE legnagyobb gázlómélysége 500 mm, rendszereit árvíz esetén biztonsági rendszerek védelmezik a károsodástól.

K: Behajthatok az autómosóba elektromos autóval?

A: Igen. Az elektromos járműveket a hagyományos belső égésű motorra szerelt járművekkel azonos normák szerint tervezzük, fejlesztjük és teszteljük.

K: Az elektromos autókat esőben is szabad tölteni?

A: Igen. Sem az ügyfeleket, sem a járókelőket nem fenyegeti áramütés veszélye.

KARBANTARTÁS
K: A villanyautók karbantartása problémás?

A: A belső égésű motorral szerelt járművekhez képest a villanyautók karbantartási igénye jóval csekélyebb, hiszen kevesebb mozgó alkatrésszel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy kevesebb minden kophat el.

K: Vonatkozik garancia az akkumulátorra?

A: Igen. Az I-PACE akkumulátorára 8 éves vagy 160 000 km-es garancia vonatkozik, amely akkor érvényesíthető, ha az akkumulátorcsomag állapota 70 százalékos érték alá esik.

K: Elektromos meghibásodás vagy az akkumulátor lemerülése esetén vontatható az elektromos autó?

A: Az I‑PACE szükség esetén rövid távon, kis sebességgel vontatható.

K: Ha egy elektromos jármű defektet kap, kerékcseréhez ugyanúgy megemelhető, mint egy hagyományos gépkocsi?

A: Igen. Az I‑PACE vázszerkezete pontosan olyan merev és stabil, mint bármely belső égésű motorral szerelt járműé.

Nem találja a választ az elektromos járművekkel kapcsolatos kérdéseire? Kérdezze a Jaguar villanyautó-specialistáját.

KAPCSOLAT FELVÉTELE VILLANYAUTÓ SZAKÉRTŐVEL
LEGYEN AZ ÖNÉ

Állítsa össze a Jaguar teljesítmény, a technológia és a stílus személyre szabott, felvillanyozó kombinációját.

ÁLLÍTSA ÖSSZE SAJÁT AUTÓJÁT
ÉRTESÍTÉST KÉREK
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
TESZTVEZETÉS FOGLALÁSA
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi Jaguar márkakereskedővel
Árlista letöltése
Ismerje meg részletesen a Jaguar modellkínálatát
MÁRKAKERESKEDÉSEK
Keressen Jaguar márkakereskedőt a közelben

A WLTP (globális harmonizált könnyű gépjármű teszteljárás) a 2017-től folyamatosan bevezetésre kerülő, új eljárás, amely az Európában forgalomba állított személygépjárművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket, a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent.

A hivatalos EU tesztadatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok, illetve az elektromos teljesítményadatok a vezetési stílustól és a környezeti feltételektől függően eltérőek lehetnek.