HATÓTÁVOLSÁG ÉS TÖLTÉS

Mekkora távolság tehető meg egyetlen feltöltéssel? Hogyan töltsem?
Hol tölthetem?
Itt minden választ megtalál.

LONDONBÓL BRÜSSZELBE EGYETLEN FELTÖLTÉSSEL

A Jaguar I‐PACE egyetlen feltöltéssel elutazott Londonból egészen Brüsszelbe, így demonstrálva a modell mindennapi praktikumát.

FILM MEGTEKINTÉSE
yt:aMGBfjnom4U
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
TESZTVEZETÉSRE JELENTKEZÉS
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi Jaguar márkakereskedővel
Árlista letöltése
Ismerje meg részletesen a Jaguar modellkínálatát
MÁRKAKERESKEDÉSEK
Keressen Jaguar márkakereskedőt a közelben
FEJLETT TECHNOLÓGIÁK, FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉS

A formatervezés és az elektromos technológiák iránti, szenvedélyes rajongásunk együttesen olyan károsanyag-kibocsátástól mentes vezetési élményt kínál, amelyet csak egy Jaguar adhat meg gazdájának. Az I-PACE egyetlen feltöltéssel 470 km-t képes megtenni a WLTP ciklus* szerint. Ez a 90 kWh kapacitású, ultramodern lítium-ion akkumulátornak, valamint az I-PACE 0,29-es közegellenállási együtthatójának köszönhető. 

ÁLLÍTSA ÖSSZE SAJÁT AUTÓJÁT
TUDTA?

Tudja meg, hogy az alábbi tényezők hogyan befolyásolják az I-PACE hatótávolságát.

Belső klíma
BELSŐ KLÍMA

A fűtési és klímaszabályozó rendszerek működése energiát emészt fel, ezért csökkentheti a hatótávolságot.

Ezeket a rendszereket legtöbbször az utazás kezdetén, elinduláskor használjuk, így a hatótávolság megőrzése érdekében az I-PACE képes még csatlakoztatott töltőkábellel, az indulás előtt előre beállítani az utastér kívánt hőmérsékletét. Az I-PACE így nem akkumulátorából, hanem a hálózatból nyert elektromos energia felhasználásával klimatizálja a belső teret.

Szélsőséges hőmérséklet
SZÉLSŐSÉGES HŐMÉRSÉKLETEK

A szélsőségesen alacsony, illetve magas hőmérsékletek befolyásolják az akkumulátor töltésmegtartó képességét.

Az I-PACE kifinomult hőszabályozási rendszerei segítenek optimális hőmérsékleten tartani az akkumulátort, ezzel minimalizálva a külső hőmérsékletnek az autó hatótávolságára gyakorolt hatását.

Vezetési stílus
VEZETÉSI STÍLUS

A hatótávolság különösen nagyban függ a vezetési stílustól. A gyakori, erőteljes gyorsítások hátrányosan érintik az akkumulátor töltöttségét, míg ha egyenletes sebességgel haladunk, azzal megnyújthatjuk a hatótávolságot. Ha fokozatos gyorsít, akkor kevésbé valószínű, hogy erőteljesen kell fékeznie, ami több energiát emésztene fel, mint a finom fékezés.

Ha egyenletes sebességgel halad, azzal meghosszabbíthatja a hatótávolságot.

Sűrű forgalom
SŰRŰ FORGALOM

A gyorsítás és a lassítás egyaránt energiát emészt fel.

A sűrű forgalomban jellemző, gyakori gyorsítás és fékezés nem csak a vezetőt meríti ki, de az akkumulátort is.

Igyekezzen sűrű forgalomban is egyenletes sebességet tartani, ezzel meghosszabbíthatja járműve hatótávolságát.

TISZTA, KÉNYELMES ÉS PROBLÉMAMENTES
OTTHONI TÖLTÉS 
Az optimális otthoni töltés érdekében szereltessen fel egy Jaguar által javasolt otthoni fali töltőboxot¹, és használja a Mode 3 töltőkábelt. Az I-PACE 11 kW teljesítményű, háromfázisú váltóáramú fedélzeti töltője egy éjszaka folyamán képes teljesen feltölteni a járművet; az energiafelvétel óránként akár 65 kilométerre elegendő.

A normál háztartási dugaljakkal kompatibilis Mode 2 töltőkábel ugyancsak a jármű alapfelszereltségét képezi. Normál háztartási csatlakozóról lassabban (max. 11 km/óra) tölthető az akkumulátor, mint fali töltőboxról; ugyanakkor, ha egész éjszakára a töltőn hagyjuk az autót, az átlagos napi használatra (60 km) elegendő töltést vesz fel.
NYILVÁNOS TÖLTÉS 
Az I-PACE alapfelszereltségét képező Mode 3 töltőkábellel a legtöbb országban szabványos, nyilvános váltóáramú töltőpontokra csatlakozhatunk. A Jaguar Remote alkalmazás vagy a fedélzeti navigációs rendszer segítségével könnyen megtalálhatja ezeket az egyre elterjedtebb váltóáramú töltőpontokat. Egy átlagosnak mondható, 50 kW-os töltővel óránként akár 270 km-nyi töltés vehető fel².

A nyilvános töltőhálózat fejlődésével egyre több helyen találkozhatunk saját, rögzített töltőkábellel felszerelt, egyenáramú gyorstöltővel. Az I-PACE akár 100 kW teljesítményű egyenáramú töltést képes fogadni; mivel ezek a töltőberendezés saját, rögzített kábellel rendelkeznek, nem szükséges magával hordania kompatibilis töltőkábelt.
KERESKEDŐ KERESÉSE
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ipace/ipace-range-calculator-data.json
I-PACE MODELLKÍNÁLAT KALKULÁTOR
Az alábbi beállítások módosításával ellenőrizze, az Ön életében mire volna képes a Jaguar I-PACE egyetlen feltöltéssel.
km
HATÓTÁVOLSÁG EGYETLEN FELTÖLTÉSSEL
A BEÁLLÍTÁSOKAT ALÁBB MÓDOSÍTHATJA
VEZETÉSI PROFIL:
Város
Város: Ön többségében a városban, illetve a környékén autózik, átlagosan 27 km/óra sebességgel.
Autópálya: Ön többségében az autópályán közlekedik, átlagosan 92 km/óra sebességgel.
Vegyes: A mindennapi ingázás során városban és autópályán is utazik. Az átlagos sebesség 47 km/óra sebességgel.
Autópálya
Vegyes
BELSŐ KÖRNYEZET:
Klimatizálás / fűtés
KERÉKMÉRET:
18"
20"
22"
KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLET:

Állítsa össze a Jaguar teljesítmény, a technológia és a stílus személyre szabott, felvillanyozó kombinációját.

ÁLLÍTSA ÖSSZE SAJÁT AUTÓJÁT
ÁRAJÁNLAT KÉRÉSE
Tekintse meg különleges ajánlatainkat, akcióinkat!
TESZTVEZETÉS FOGLALÁSA
Foglaljon időpontot tesztvezetésre a legközelebbi Jaguar márkakereskedővel
Árlista letöltése
Ismerje meg részletesen a Jaguar modellkínálatát
MÁRKAKERESKEDÉSEK
Keressen Jaguar márkakereskedőt a közelben

1A Jaguar felhatalmazott fali töltőbox beszállítókkal és telepítőkkel dolgozik együtt. Partnereinktől tanácsot kaphat a legjobb töltési megoldásokra vonatkozóan. További információkért kérjük, forduljon helyi Jaguar márkakereskedőjéhez.

2A 7 kW elektromos hálózat a legtöbb országban elérhető.

3A tényleges töltési idő a környezeti viszonyoktól és a töltési rendszertől függően eltérhet.

4Az érték az Európai Bizottság által megrendelt 'Európai autóvezetők vezetési és parkolási szokásai' című mobilitási felmérésből származik.

5Az egyenáramú gyorstöltő rövid idő alatt nagymennyiségű elektromos energiát képes átadni. A töltési ráta a töltöttségi szint emelkedésével csökken, így célszerű lehet a gyorstöltővel csak 80 százalékig vagy a szükséges plusz távolságnak megfelelő szintig feltölteni az akkut.


**A WLTP (globális harmonizált könnyű gépjármű teszteljárás) a 2017-től folyamatosan bevezetésre kerülő, új eljárás, amely az Európában forgalomba állított személygépjárművek üzemanyag-fogyasztását, energiafelhasználását, hatótávolságát és károsanyag-kibocsátását méri. Az új norma segítségével mért számadatok közelebb állnak a valós autóhasználathoz. Az eljárás során opciós tartozékokkal kiegészítve mérik a járműveket; a tesztfolyamat és a vezetési profil jóval nagyobb igénybevételt jelent.


A hivatalos EU tesztadatok az Európai Uniós előírásokkal összhangban elvégzett, hivatalos gyártói vizsgálatok eredményei. Kizárólag az összehasonlítás céljára szolgálnak. A valós üzemanyag-fogyasztási adatok, illetve az elektromos teljesítményadatok a vezetési stílustól és a környezeti feltételektől függően eltérőek lehetnek.