Skip primary navigation

A JAGUAR HÍREI

ANDY MURRAY MUTATJA BE AZ ÚJ JAGUAR XF SPORTBRAKE KOMBI MODELLT

ANDY MURRAY MUTATJA BE AZ ÚJ JAGUAR XF SPORTBRAKE KOMBI MODELLT

A dinamikus, új kombi leleplezésével az XF modellcsalád 10. születésnapját ünnepli a Jaguar

 • Sportautós menetdinamika és megjelenés, 1700 literes csomagtartó
 • Összkerékhajtás és All-Surface Progress Control az időjárástól függetlenül magabiztos és biztonságos előrejutásért
 • Utastéri levegő ionizálás biztosít tiszta levegőt az utasok számára
 • Mozdulatérzékelővel vezérelhető a panoráma napfénytető árnyékolója, vagy nyitható a csomagtartó fedele
 • Óriási napfénytető borítja fényárba a belső teret
 • Az indítókulcs nem akadály: ússzon, szörfözzön, kerékpározzon vagy fusson az Activity Key jeladónak köszönhetően
 • Kéttonnás maximális vontatóképességének köszönhetően elbírja az utánfutót, a hajót, a jetskit vagy a lószállítót
 • Válasszon a tiszta és takarékos Ingenium benzin- és dízelmotorok sorából
 • Teljes sajtómappa a media.jaguar.com oldalon. Az XF Sportbrake konfigurálható a www.jaguar.com oldalon.2017. június 4. London: Andy Murray teniszező mutatta be a Jaguar dinamikus új kombi modelljét.. A kétszeres wimbledoni bajnok rántotta le a leplet az új Jaguar XF Sportbrake modellről, majd elhelyezte benne nagyra becsült wimbledoni kupáját, amely angliai körutazásra indulva hivatott megihletni a játékosok következő generációját.

A Jaguar a Wimbledoni Teniszbajnokság hivatalos autóipari partnere, amelynek tiszteletére a prémium kombi modellt a legendás centerpálya másolatán leplezték le. Az ünnepséget élőben közvetítették a Facebookon; az esemény itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/Jaguar/


Az XF Sportbrake a gyártás tizedik évében csatlakozik a többszörösen díjnyertes XF szedánhoz. Az XF 2007-es bevezetés óta csaknem 200 különböző nemzetközi elismerésben részesült. Az új Sportbrake szedán fivéréhez mérhetően lenyűgöző menetteljesítményt, formatervet és technológiát kínál, ám ehhez fokozott praktikumot és még kedvezőbb helykínálatot társít.
A sportautókat idéző vezethetőséget, praktikus, 565 literes csomagtartót, valamint fejlett kényelmi és biztonsági funkciókat kínáló XF Sportbrake a Jaguar formatervezési és technológiai tudásának legjavát nyújtja. Emellett kivételesen áramvonalas: közegellenállási együtthatója (Cw) csupán 0,29.
„A Jaguar ikonikus poszterei az ötvenes években kecses, sebes és tágas autókat ábrázoltak A XF Sportbrake pontosan ezeket az értékeket valósítja meg a XXI. századi családok részére, lenyűgöző megjelenésével, sportautós dinamikájával és a legkülönfélébb aktív életmódokat támogató szállítókapacitásával.”
Ian Callum, a Jaguar formatervezési igazgatója
Az innovációk között említést érdemel az ösztönösen használható, kézmozdulattal vezérelhető árnyékoló, amely a Sportbrake hatalmas panoráma-napfényteteje elé húzható; a vezető éberség-felügyeleti rendszer, amely észleli, ha elfáradt a vezető, vagy a vízálló Activity Key, amit intenzív sportolás közben is magunknál tarthatunk. További opcióként kérhető utastéri levegő ionizációs funkció, amely a levegőt megtisztítva óv a környezeti szennyeződéstől, javítva az utasok egészségét és közérzetét.
Az automata szintszabályozás hátsó felfüggesztés zökkenőmentes rugózást kínál, még akár 2000 kilogrammos utánfutó vontatása esetén is. Az XF Sportbrake a Jaguar fejlett, tiszta és takarékos Ingenium négyhengeres benzin- és dízelmotorjaival kapható, a CO2-kibocsátás akár 118g/km. A nagyteljesítményű hathengeres erőforrások között említhetjük a 380 lóerős, karakteres 3.0 V6-os benzinmotort, vagy a 300 lóerős TDV6 dízelt, amely 6,6 mp alatt éri el a 100 km/órát.
„Akárcsak az XF szedán esetében, a Sportbrake karosszériáján is egyértelmű célt szolgál minden egyes vonal, amelyek végül egy lendületes sziluettet rajzolnak ki. A száguldás érzetét keltő vonalvezetés határozottan dinamikus megjelenést kölcsönöz az autónak. Ennek köszönhetően legalább olyan sportos a megjelenése, mint a szedáné - ha nem sportosabb.”
Ian Callum, a Jaguar formatervezési igazgatója

Az XF Sportbrake bemutatásában közreműködő Andy Murray az esemény után az erre az alkalomra felállított pályán megrendezett, könnyed páros celeb-mérkőzéssel folytatta felkészülését a Wimbledoni Teniszbajnokságra.. Murray és edzője, Jamie Delgado ellenfelei Rob Brydon és Jimmy Carr humoristák voltak; az interneten élőben sugárzott mérkőzést Tim Henman közvetítette.

A Jaguar idén harmadszor lép fel a Wimbledoni Bajnokság (július 3-16.) hivatalos gépjármű partnereként. A Jaguar 170 darab gépkocsit – XE, XF, XJ és F-PACE típusokat – bocsát a szervezők rendelkezésére.

A következő generációs teniszezők lelkesítése érdekében a Jaguar olyasvalamit vállalt, amire még nem volt példa Wimbledon hosszú történetében: angliai körútra indul a férfi egyesek legendás kupájával, amelyet teniszklubokban és iskolákban mutatnak majd be. Amint Andy Murray már arra készül, hogy megvédje bajnoki címét Wimbledonban, az aranyozott kupát egy XF Sportbrake szállítja egyik helyszínről a másikra.

Az XF a Jaguar Land Rover nagy-britannia gyártóüzemében, Castle Bromwich-ban készül, az XE, XJ és F-TYPE gyártósorok mellett. Castle Bromwich-ban jelenleg hat modellcsalád készül, kétszer annyi, mint 10 éve, amikor az XF modell bemutatkozott. Az új modellt építő munkatársak élőben nézték végig a világpremiert.

A Jaguar XF évtizede – Tíz meghatározó momentum:

 • 2007 – Világpremier a Frankfurti Autószalonon. Az első Jaguar szedán, amelyet Ian Callum felügyelete alatt terveztek
 • 2009 – Bemutatkozik az XFR modell, új 5.0 V8-as kompresszoros motorral, 4,9 másodperces 0:100 gyorsulással; 510 lóerővel
 • 2011 – Megérkezik az XF 2.2 Diesel, amely egyetlen tank üzemanyaggal 1313 km-t képes megtenni
 • 2012 – Leleplezik az első generációs XF Sportbrake kombit
 • 2013 – Elkészült a 200 ezredik XF modell
 • 2015 – Bemutatkozik a vadonatúj XF: akár 190 kg tömegcsökkentés, akár 104 g/km CO2-kibocsátás
 • 2015 – A vadonatúj XF ötcsillagos Euro NCAP értékelést kap
 • 2016 – Összkerékhajtás globális világpremier; a Pekingi Autószalonon debütál a nyújtott tengelytávú XFL
 • 2017 – A mai napig 190 nemzetközi díj és elismerés: az XF minden idők legtöbbször kitüntetett Jaguar modellje
 • 2017 – Bemutatkozik az új XF Sportbrake

Az árak tájékoztató jellegűek, frissítésük az új modellév miatt folyamatban vannak. Szíves türelmüket kérjük és pontos árak tekintetében keressék fel márkakereskedéseinket.

SOHA NEM LÁTOTT MÍNUSZOK!