ICE DRIVE

Tapasztalja meg a jégautózás különleges élményét a legújabb Jaguar és Land Rover járművek volánja mögött.

FOGLALJON MOST
VÁR ÖNRE AZ ICE DRIVE KIHÍVÁS

A különlegesen kialakított jégpályákon zajló program során szakértő instruktoraink vadonatúj szintre emelik az Ön vezetési tudását, miközben Ön a világ legkiválóbb közúti- és terepképességekkel rendelkező járműveit vezeti.

NAPIREND
ICE DRIVE+ (4 NAPOS)
ICE DRIVE (3 NAPOS)
1. NAP
Miután megérkezik Arvidsjaurba, autóval átszállítjuk a Silverhatten szállóba, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a Hornavan tóra és a környező fenyvesekre. Este vacsora a többi vendéggel együtt.
2. NAP
A reggelit és az eligazítást követően elindulnak a befagyott tó jegére, az első vezetési programra. Ekkor kezdődik az igazi móka: itt megtanulja, hogyan tartsa a csúszási szöget.
3. NAP
Egy gyors eligazítás után ismét irány a jég, ahol új kihívások várnak Önre. Ezt követően együtt meglátogatjuk a gyár titkos téli tesztközpontját.
4. NAP
A reggeli eligazítás után még egyszer utoljára próbára teheti frissen megszerzett tudását: keresztben autózva teljesítheti a különböző vezetéstechnikai tesztpályákat.
1. NAP
Miután megérkezik Arvidsjaurba, autóval átszállítjuk a Silverhatten szállóba, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a Hornavan tóra és a környező fenyvesekre. Este vacsora a többi vendéggel együtt.
2. NAP
A reggelit és az eligazítást követően elindulnak a befagyott tó jegére, az első vezetési programra. Ekkor kezdődik az igazi móka: itt megtanulja, hogyan tartsa a csúszási szöget.
3. NAP
Egy gyors eligazítás után ismét irány a jég, ahol új kihívások várnak Önre. Ezt követően együtt meglátogatjuk a gyár titkos téli tesztközpontját.
BROSÚRA LETÖLTÉSE
ISMERJE MEG A PROFIKBÓL ÁLLÓ CSAPATOT

Elhivatott és rendkívül tapasztalt hivatásos vezetéstechnikai oktatóink mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden autóból és minden vendégből kihozzák a maximumot.

HOZZA KI A LEGTÖBBET AZ ÉLMÉNYBŐL
TAXI KÖRÖK
TAXI KÖRÖK

Élje át a Jaguar legsportosabb típusainak extrém élményét, amint profi oktatónk nagy sebességgel körbeviszi Önt a létesítmény legtechnikásabb jégpályáján.

SARKKÖRI VEZETÉS
SARKKÖRI VEZETÉS

Tegye próbára frissen megszerzett vezetési tudását a sarkköri tájban. A fények, a csend, a nyugalom és a látvány örök emlék marad!

HÓ-SZAFARI
HÓ-SZAFARI

Üljön be egy nagyteljesítményű hómobil kormánya mögé, és vegyen részt egy lenyűgöző kiránduláson Arjeplog környékén.

- Legalább 4 fő jelentkezése esetén
- Átöltözési lehetőséget és biztonsági oktatást biztosítunk

KUTYASZÁNOS TÚRA
KUTYASZÁNOS TÚRA

Cserélje a Jaguar Land Rover autóit husky kutyákra: száguldjon a vadonban, átélve a kutyaszán irányításának semmihez sem fogható élményét.

ICE ACADEMY KABÁT
ICE ACADEMY KABÁT

Elég könnyű, hogy vezethessen benne, elég meleg, hogy védje a széltől, esőtől és hótól: a visszafogott Land Rover márkajelzéssel ellátott kabát sokáig emlékezteti majd a sarkköri élményére.

Különböző férfi és női méretekben. A foglalási űrlapon adja meg a kívánt mennyiséget.

NEM VEZETŐ ÚTITÁRS MEGHÍVÁSA

A lélegzetelállító Ice Drive vezetési élményhez társítható 'plusz egy fő' csomagunk, amelyben autót nem vezető útitársának különböző sarkköri tevékenységeket, valamint teljes ellátást és Önnel közös szállást kínálunk.

Az árakról és a csomag elérhetőségéről a kiválasztott Ice Drive vezetési élményprogram foglalási oldalán talál tájékoztatást.

KÍVÁNCSI A RÉSZTVEVŐK VÉLEMÉNYÉRE? Olvassa el, mit gondoltak rettenthetetlen vendégeink a Jaguar Ice Academy élményéről.

VENDÉGKÖNYV LETÖLTÉSE

"Az első perctől az utolsóig fantasztikus élmény. Maxold ki az életet, hadd jöjjenek az élmények!"


GRAHAM, Egyesült Királyság

JELENTKEZÉS ICE DRIVE ÉLMÉNYPROGRAMRA
ICE DRIVE+
Kóstoljon bele az extrém téli autóvezetés varázsába az északi sarkkör közvetlen közelében szervezett Jaguar Land Rover Ice Academy programon keresztül. Vegyen részt ezen a fantasztikus háromnapos, eseményekben bővelkedő vezetési programon, ahol egy befagyott tó jegén és havas pályákon sajátíthatja el a tökéletesen kézben tartott, nagysebességű driftelés művészetét. 4 éjszaka a szállodában, legalább 3 nap vezetés.​FOGLALJON MOST
ICE DRIVE
Kóstoljon bele az extrém téli autóvezetés varázsába az északi sarkkör közvetlen közelében szervezett Jaguar Land Rover Ice Academy programon keresztül. Vegyen részt ezen a fantasztikus, eseményekben bővelkedő hosszú hétvégés vezetési programon, ahol egy befagyott tó jegén és havas pályákon sajátíthatja el a tökéletesen kézben tartott, nagysebességű driftelés művészetét. 3 éjszaka a szállodában, legalább 2 nap vezetés.​FOGLALJON MOST
KAPCSOLATFELVÉTEL

A program angol nyelven zajlik. Irodáink hétfőtől péntekig, magyar idő szerint 10:00 órától 18:30 óráig tartanak nyitva, kivéve az állami ünnepeket.
(A hívás díjköteles lehet.)​

Telefonszám: +44 207 291 5253
E-mail cím: iceacademy@quintessentially.com

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK
COVID-19

Milyen intézkedéseket hoztak a COVID-19 miatt?

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat. Felhívjuk figyelmét, hogy a kormányzati irányelvek gyakran változnak. Folyamatosan figyelemmel tartjuk a fejleményeket, és reagálunk a változó követelményekre. Kérjük, a Jaguar Land Rover Ice Academy programra történő elutazását megelőzően rendszeresen tájékozódjon ezen a linken az aktuális helyzetről.

ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Ki üzemelteti a Jaguar és Land Rover Ice Academy vezetési programokat?

A Jaguar és Land Rover Ice Academy programokat a Quintessentially Travel üzemelteti, szoros együttműködésben a gépkocsikat és a Jaguar Land Rover Experience tapasztalt instruktorait biztosító Jaguar Land Rover vállalattal. A vezetési programokat és a jégpályákat a Jaguar Land Rover tervezte; munkatársaink egy csapata mindig a helyszínen tartózkodik, hogy vendégeink segítségére siessenek, ha a svédországi program során vagy azt megelőzően bármire szükségük volna.

Milyen nyelven zajlik a Jaguar és Land Rover Ice Academy élményprogram?

A program angolul zajlik.

Részt vehetek utasként az Ice Academy vezetési programján?

A program egészét a különleges vezetési élmény köré építjük fel. A jégen való vezetés semmihez sem fogható, ezért azt javasoljuk, autóvezetőként regisztráljon a programra. Megértjük azonban, ha egyes vendégeink anélkül szeretnék elkísérni társukat, hogy részt vennének a vezetési programon. Számukra alternatív programot igyekszünk biztosítani, ám meg kell jegyeznünk, hogy nem mindig lehetséges egy teljes napot eseményekkel megtölteni. Amennyiben vendégeink szeretnék megtekinteni, amint partnerük részt vesz a jégvezetésen, ezt a létesítmény kapacitásából adódóan kizárólag eseti elbírálás alapján engedélyezhetjük, és előre nem garantálhatjuk.

Egyszerre hányan vehetnek részt egy élményvezetési programon?

A minél exkluzívabb, magával ragadóbb élmény érdekében, valamint a COVID-19 járványhelyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy legfeljebb húsz vendég (autónként kettő fő) vehet részt egy-egy programon. A 20 fős csoportokat 2 x 10 főre osztjuk; ezen alcsoportok (2 x 5 gépkocsi) a nap eltérő szakaiban vesznek részt a vezetési programon, így elkerülve a csoportosulást.

Van a részvételnek bármilyen erőnléti vagy egészségügyi feltétele?

Mielőtt részt venne az élményvezetésen, győződjön meg arról, hogy nem állnak fenn olyan körülmények vagy állapotok, amelyek miatt Ön nem alkalmas a vezetésre. Ilyenek lehetnek a krónikus hátproblémák (vagy ehhez hasonló állapotok), a vezetési képességet befolyásoló mentális állapotok, az autóvezetéssel nem összeegyeztethető látásproblémák, terhesség, légzőszervi problémák vagy szívbetegség.

Milyen egyéb időtöltést kínálnak?

Opcióként választhatók nagy sebességű utasélmény, sarkköri vezetés, utazás kutyaszánon, hómobil-kirándulás (extra költség). Ezek a szabadidős programok a Jaguar Land Rover Ice Academy programra való jelentkezéssel egy időben köthetők le. Ezekről a programokról, valamint az esetleges további, elérhető eseményekről készséggel tájékoztatják Önt a Quintessentially Travel munkatársai:
E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.)

ÁR

Mikor zárják a jelentkezéseket?

A turnusokra azok kezdetét megelőző 30 nappal zárjuk a jelentkezést.

A vezetéshez szükségem lesz kiegészítő biztosításra?

Kiegészítő járműbiztosításra nincs szükség, ugyanakkor vendégeinknek kötelező teljes körű utasbiztosítást kötniük. Erre vonatkozó kérdéseivel forduljon bizalommal a Quintessentially Travel munkatársaihoz:

E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.

Mit foglal magában a Jaguar és Land Rover Ice Academy részvételi díja?

Általánosságban magában foglalja:

• az összes vezetési programot,
• a szállást (franciaággyal),
• a reggelit, ebédet és vacsorát,
• az étkezésekhez felszolgált italokat, valamint
• a reptéri transzfert az Arvidsjaur repülőtér és a szálloda között (oda-vissza).

Az árban foglalt pontos tételekről a személyre szóló napirendből tájékozódhat. Figyelem: a program jellege (autóvezetés) miatt vendégeinknek csak a vacsorához szolgálunk fel alkoholt, és akkor is csak korlátozott mennyiségben. Minden érkezés során biztosítunk alkoholmentes frissítőket, teát és kávét.

Mit nem tartalmaz a vezetési élményprogram ára?

• A repülőjegyet, illetve a programban nem említett étkezéseket és italokat;
• Az opciós programokat (pl. nagy sebességű utasélmény, sarkköri vezetés, utazás kutyaszánon, hómobil-kirándulás),
• A vízum kiváltásának költségeit, amennyiben szükséges

• Az utasbiztosítást, valamint
• A tervezettől eltérő, az élményprogram előtti vagy utáni programok költségeit.

VEZETÉS

Ki vezeti az autókat?

Ön vezet! A Jaguar Land Rover Experience professzionális vezetéstechnikai oktatói profi tanácsadást és oktatást nyújtanak, ám az autókat a vendégek vezetik.

Még soha nem autóztam jégen. Így is részt vehetek a Jaguar és Land Rover Ice Academy programján?

Természetesen. A vezetéstechnikai programot úgy állítjuk össze, hogy az felkészültségi szinttől függetlenül élményt jelentsen vendégeinknek. A program kezdetén alapos eligazításban részesítjük, professzionális Jaguar Land Rover Experience oktatóink pedig magas szintű útmutatással és instrukciókkal segítik a vezetést a minden járműben megtalálható rádió adó-vevőkön keresztül. A magas szintű Advanced programokon való részvételt határozottan azon vendégeinknek javasoljuk, akik korábban már részt vettek Ice Driving élményprogramon vagy egyéb, csekély tapadású felületen szervezett vezetésen.

Milyen járműveket fogunk vezetni?

• Ice Drive: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport

• Ice Drive+: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport

• Ice Drive Advanced: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport. Továbbá a program egyes pontjain: Jaguar F-TYPE SVR (2020. modellévi) Jaguar F-PACE SVR, Jaguar XE SV Project 8, új Land Rover Defender; valamint a nagy sebességű élménykörön a Jaguar I-PACE eTrophy utasaként

• Ice Drive Advanced +: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport. Továbbá a program egyes pontjain: Jaguar F-TYPE SVR (2020. modellévi) Jaguar F-PACE SVR, Jaguar XE SV Project 8, új Land Rover Defender; valamint a nagy sebességű élménykörön a Jaguar I-PACE eTrophy utasaként

Alkalmanként előfordulhat, hogy rajtunk kívül álló okok miatt kénytelenek vagyunk módosítani a járműflotta összetételén. A változtatás jogát fenntartjuk.

Kézi vagy automata sebességváltós autókat vezetünk?

A programban részt vevő összes autó automata sebességváltós.

Bal- vagy jobbkormányos autókat vezetünk?

Az autók vegyesen bal- és jobbkormányosak. Amennyiben Ön nem szeretne bal- vagy jobbkormányos autót vezetne, tájékoztassa erről az instruktorokat, akik lehetőség szerint alkalmazkodnak az Ön igényeihez.

A részvétel korhatárhoz kötött?

A befagyott tavon szervezett jégvezetésre azok a 21. életévüket betöltött vendégeink jelentkezhetnek, akik legalább 3 éve rendelkeznek korlátozás nélküli autóvezetői engedéllyel. A közúti vezetést is magukban foglaló programokra (pl. sarkköri vezetés) a korhatár 25 év, legalább 3 éves korlátozás nélküli jogosítvánnyal.

Milyen típusú vezetői engedélyre lesz szükség?

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell érvényes, korlátozások nélküli vezetői engedéllyel. Elküldünk Önnek egy internetes linket: az ezen keresztül megnyíló online nyomtatványt előre kitöltve kell igazolnia a megfelelő vezetői engedély meglétét.

Résztvevőinknek legalább három (3) éve korlátozások nélküli jogosítvánnyal kell rendelkezniük, amelyből az utóbbi két év során nem okozhattak súlyos balesetet, illetve kihágást. A program közúti szakaszokon zajló elemein csak olyan vezetők vehetnek részt, akik betöltötték 25. életévüket, és legfeljebb 6 büntetőponttal rendelkeznek (amennyiben országukban létezik ilyen). Ön köteles tájékoztatni bennünket, amennyiben jogosítványán több mint 6 büntetőpont van.

Hányan ülünk egy járműben?

Az Ice Drive és Ice Drive+ programokon két vendég osztozik egy autón. A magas szintű Advanced programok bizonyos pontjain személyes instruktori képzésre is sor kerül a Jaguar Land Rover oktatóival. Amennyiben Ön egyedül utazik, kérjük, olvassa el a COVID-19 intézkedésekre vonatkozó fejezetet.

UTAZÁS

Amennyiben egyedül érkezem a programra, ülhetek egyedül egy autóba?

Nem. Egyedül érkező vendégeinknek más résztvevőkkel kell közösen autózniuk. Szállodai szobáján azonban természetesen nem kell másokkal osztozniuk. További tájékoztatásért olvassa el a COVID-19 intézkedésekre vonatkozó fejezetet.

Gyermekek is részt vehetnek a Jaguar és Land Rover Ice Academy programján?

A Jaguar és Land Rover Ice Academy biztonsági okokból, valamint a helyszín extrém hőmérsékleti viszonyai miatt nem alkalmas gyermekek számára.

Milyen ágyak vannak a szállodában?

Minden szoba franciágyas. Egy-, illetve kétágyas szoba nem igényelhető.

Szükségem lesz vízumra?

Az Európai Unión kívüli országok többségéből vízumra van szükség, ha Svédországba, illetve az Európai Unióba szeretnének utazni. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot országa helyi külképviseletével, és érdeklődjön a vízum szükségességéről. Amennyiben vízum igényléséhez meghívóra van szüksége, forduljon bizalommal a Quintessentially Travel munkatársaihoz, akik készséggel kiállítják azt az Ön számára:

E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.

Milyen fizetőeszközt használnak Svédországban?

Svédország pénzneme a svéd korona (SEK).

Kihez fordulhatok, ha a repülőjegy foglalásával, az utazás meghosszabbításával kapcsolatban segítségre szorulok?

A programot működtető partnerünk, a Quintessentially Travel készséggel segít Önnek repülőjegyet foglalni, utazását meghosszabbítani. Teljes körű utazási irodaként a legnagyobb örömmel teszik még élvezetesebbé Ice Academy élményét. Elérhetőségük:
E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.

Szükségem lesz speciális ruházatra?

A vezetési program során a kinti hőmérséklet akár mínusz 30°C alá is süllyedhet. Ezért arra kérjük, hogy kellően meleg, vízálló ruhát és lábbelit hozzon magával. A program során nem tudunk ruházatról gondoskodni. Vendégeinknek azt javasoljuk, hozzák magukkal a következő ruhadarabokat:

• Meleg sapka
• Meleg kesztyű
• Gyapjúsál
• Thermo aláöltözet (hosszú ujjú / hosszú szárú)
• Jól szigetelő kabát
• Gyapjú pulóver vagy polár dzseki
• További vékony ruhadarabok a réteges öltözködéshez
• Masszív, de kényelmes cipő (amiben lehet vezetni)


• Napszemüveg

A külön foglalható extra programok (többek között hómobil vagy kutyaszán kirándulás) minden esetben tartalmazzák a szükséges védőöltözet biztosítását. A foglalás során érdeklődjön a Quintessentially Travel munkatársaitól a pontos részletekről.

Milyen öltözetben kell megjelenni a vacsorán?

A hétköznapi öltözet megfelelő.

Mi történik akkor, ha az időjárás nem teszi lehetővé a jégautózást?

Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a jégpályát biztonsági okokból be kell zárnunk, alternatív programot kínálunk vendégeinknek.

Hozhatok magammal fényképezőgépet, videokamerát?

Természetesen igen. Ugyanakkor a Jaguar és Land Rover Ice Academy a Jaguar Land Rover titkos északi tesztlétesítményének területén zajlik, ezért a fényképezés, filmkészítés csak korlátozottan engedélyezett. Drónok nem használhatók.

ICE DRIVE ADVANCED​

Visszatérő vendégeink vagy korábbi jégautós tapasztalattal bíró ügyfeleink részére.

TOVÁBBI RÉSZLETEK
KAPCSOLATFELVÉTEL
Munkatársainkkal a következő telefonszámon beszélhet: +44 207 291 5253
ÉRTESÍTÉST KÉREK
Iratkozzon fel a legújabb Jaguar Travel hírekért
BROSÚRA LETÖLTÉSE
Tekintse meg, töltse le a legfrissebb Ice Academy brosúrát
ÉLMÉNYVEZETÉS FOGLALÁSA
Foglaljon le egy Jaguar Experience programot, és tegye próbára a Jaguar képességeit