ICE ACADEMY,</br> SVÉDORSZÁG
VÁLASSZON ÉLMÉNYPROGRAMOT
4izhgnphFCY

Az északi sarkkör svédországi szakaszának határán fekvő Arjeplog egy szürreális, fagyott vadon. A drámai léptékű táj egyszerre fenséges és extrém: vendégeink lélegzete nem csupán a mínuszok miatt áll el.

ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNY

A térség számtalan befagyott tavának egyikén működő Ice Academy révén a legújabb Jaguar és Land Rover modellek volánja mögött tapasztalhatja meg a jégautózás lelkesítő élményét. Magasan képzett instruktoraink segítenek új szintre emelni vezetési képességeit.

FILM MEGTEKINTÉSE
yt:eHwwuKqOfe0
VÁLASSZA KI AZ ÖNNEK LEGINKÁBB TETSZŐ ICE DRIVE VEZETÉSI ÉLMÉNYT
ICE DRIVE
Akár a háromnapos hétvégi, akár a négynapos hétköznapi élményprogramot választja, nincs ennél tökéletesebb bevezetés a jégautózás lenyűgöző világába. A bámulatos sarkvidéki tájban különböző pályákon teheti próbára képességeit.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
ICE DRIVE ADVANCED
A háromnapos hétvégi és négynapos hétköznapi rendezvényként egyaránt kínált Ice Drive Advanced élményprogramot visszatérő vendégeink, illetve a jégautózásban már gyakorlott résztvevők igényeihez igazítottuk. Állítsa komoly technikai kihívások elé a Jaguar és a Land Rover legkülönfélébb típusait, és aknázza ki a személyes oktatásban rejlő, páratlan lehetőségeket.
TOVÁBBI RÉSZLETEK
ICE ACADEMY GALÉRIA

Pillantson bele mindabba az élménybe, amelyet az Ice Academy tartogat Önnek.

GALÉRIA MEGTEKINTÉSE
KÍVÁNCSI A RÉSZTVEVŐK VÉLEMÉNYÉRE? Olvassa el, mit gondoltak rettenthetetlen vendégeink a Jaguar Ice Academy élményéről.

VENDÉGKÖNYV LETÖLTÉSE

"Az első perctől az utolsóig fantasztikus élmény. Maxold ki az életet, hadd jöjjenek az élmények!"


GRAHAM, Egyesült Királyság

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK
COVID-19

Milyen intézkedéseket hoztak a COVID-19 miatt?

A COVID-19 járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat. Felhívjuk figyelmét, hogy a kormányzati irányelvek gyakran változnak. Folyamatosan figyelemmel tartjuk a fejleményeket, és reagálunk a változó követelményekre. Kérjük, a Jaguar Land Rover Ice Academy programra történő elutazását megelőzően rendszeresen tájékozódjon ezen a linken az aktuális helyzetről.


ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Ki üzemelteti a Jaguar és Land Rover Ice Academy vezetési programokat?

A Jaguar és Land Rover Ice Academy programokat a Quintessentially Travel üzemelteti, szoros együttműködésben a gépkocsikat és a Jaguar Land Rover Experience tapasztalt instruktorait biztosító Jaguar Land Rover vállalattal. A vezetési programokat és a jégpályákat a Jaguar Land Rover tervezte; munkatársaink egy csapata mindig a helyszínen tartózkodik, hogy vendégeink segítségére siessenek, ha a svédországi program során vagy azt megelőzően bármire szükségük volna.

Milyen nyelven zajlik a Jaguar és Land Rover Ice Academy élményprogram?

A program angolul zajlik.

Részt vehetek utasként az Ice Academy vezetési programján?

A program egészét a különleges vezetési élmény köré építjük fel. A jégen való vezetés semmihez sem fogható, ezért azt javasoljuk, autóvezetőként regisztráljon a programra. Megértjük azonban, ha egyes vendégeink anélkül szeretnék elkísérni társukat, hogy részt vennének a vezetési programon. Számukra alternatív programot igyekszünk biztosítani, ám meg kell jegyeznünk, hogy nem mindig lehetséges egy teljes napot eseményekkel megtölteni. Amennyiben vendégeink szeretnék megtekinteni, amint partnerük részt vesz a jégvezetésen, ezt a létesítmény kapacitásából adódóan kizárólag eseti elbírálás alapján engedélyezhetjük, és előre nem garantálhatjuk.

Egyszerre hányan vehetnek részt egy élményvezetési programon?

A minél exkluzívabb, magával ragadóbb élmény érdekében, valamint a COVID-19 járványhelyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy legfeljebb húsz vendég (autónként kettő fő) vehet részt egy-egy programon. A 20 fős csoportokat 2 x 10 főre osztjuk; ezen alcsoportok (2 x 5 gépkocsi) a nap eltérő szakaiban vesznek részt a vezetési programon, így elkerülve a csoportosulást.

Van a részvételnek bármilyen erőnléti vagy egészségügyi feltétele?

Mielőtt részt venne az élményvezetésen, győződjön meg arról, hogy nem állnak fenn olyan körülmények vagy állapotok, amelyek miatt Ön nem alkalmas a vezetésre. Ilyenek lehetnek a krónikus hátproblémák (vagy ehhez hasonló állapotok), a vezetési képességet befolyásoló mentális állapotok, az autóvezetéssel nem összeegyeztethető látásproblémák, terhesség, légzőszervi problémák vagy szívbetegség.

Milyen egyéb időtöltést kínálnak?

Opcióként választható (extra díj ellenében) nagy sebességű utasélmény, sarkköri vezetés, utazás kutyaszánon, hómobil-kirándulás. Ezek a szabadidős programok a Jaguar Land Rover Ice Academy programra való jelentkezéssel egy időben köthetők le. Ezekről a programokról, valamint az esetleges további, elérhető eseményekről készséggel tájékoztatják Önt a Quintessentially Travel munkatársai:

E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.)

ÁR

Mikor zárják a jelentkezéseket?

A turnusokra azok kezdetét megelőző 30 nappal zárjuk a jelentkezést.

A vezetéshez szükségem lesz kiegészítő biztosításra?

Kiegészítő járműbiztosításra nincs szükség, ugyanakkor vendégeinknek kötelező teljes körű utasbiztosítást kötniük. Erre vonatkozó kérdéseivel forduljon bizalommal a Quintessentially Travel munkatársaihoz:

E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.

Mit foglal magában a Jaguar és Land Rover Ice Academy részvételi díja?

Általánosságban magában foglalja:

• az összes vezetési programot,
• a szállást (franciaággyal),
• a reggelit, ebédet és vacsorát,
• az étkezésekhez felszolgált italokat, valamint
• a reptéri transzfert az Arvidsjaur repülőtér és a szálloda között (oda-vissza).

Az árban foglalt pontos tételekről a személyre szóló napirendből tájékozódhat. Figyelem: a program jellege (autóvezetés) miatt vendégeinknek csak a vacsorához szolgálunk fel alkoholt, és akkor is csak korlátozott mennyiségben. Minden érkezés során biztosítunk alkoholmentes frissítőket, teát és kávét.

Mit nem tartalmaz a vezetési élményprogram ára?

• A repülőjegyet, illetve a programban nem említett étkezéseket és italokat;
• Az opciós programokat (pl. nagy sebességű utasélmény, sarkköri vezetés, utazás kutyaszánon, hómobil-kirándulás),
• A vízum kiváltásának költségeit, amennyiben szükséges

• Az utasbiztosítást, valamint
• A tervezettől eltérő, az élményprogram előtti vagy utáni programok költségeit.

VEZETÉS

Ki vezeti az autókat?

Ön vezet! A Jaguar Land Rover Experience professzionális vezetéstechnikai oktatói profi tanácsadást és oktatást nyújtanak, ám az autókat a vendégek vezetik.

Még soha nem autóztam jégen. Így is részt vehetek a Jaguar és Land Rover Ice Academy programján?

Természetesen. A vezetéstechnikai programot úgy állítjuk össze, hogy az felkészültségi szinttől függetlenül élményt jelentsen vendégeinknek. A program kezdetén alapos eligazításban részesítjük, professzionális Jaguar Land Rover Experience oktatóink pedig magas szintű útmutatással és instrukciókkal segítik a vezetést a minden járműben megtalálható rádió adó-vevőkön keresztül. A magas szintű Advanced programokon való részvételt határozottan azon vendégeinknek javasoljuk, akik korábban már részt vettek Ice Driving élményprogramon vagy egyéb, csekély tapadású felületen szervezett vezetésen.

Milyen járműveket fogunk vezetni?

• Ice Drive: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport

• Ice Drive+: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport

• Ice Drive Advanced: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport. Továbbá a program egyes pontjain: Jaguar F-TYPE SVR (2020. modellévi) Jaguar F-PACE SVR, Jaguar XE SV Project 8, új Land Rover Defender; valamint a nagy sebességű élménykörön a Jaguar I-PACE eTrophy utasaként

• Ice Drive Advanced +: • Jaguar F-TYPE R, Jaguar F-PACE, Range Rover Sport. Továbbá a program egyes pontjain: Jaguar F-TYPE SVR (2020. modellévi) Jaguar F-PACE SVR, Jaguar XE SV Project 8, új Land Rover Defender; valamint a nagy sebességű élménykörön a Jaguar I-PACE eTrophy utasaként

Alkalmanként előfordulhat, hogy rajtunk kívül álló okok miatt kénytelenek vagyunk módosítani a járműflotta összetételén. A változtatás jogát fenntartjuk.

Kézi vagy automata sebességváltós autókat vezetünk?

A programban részt vevő összes autó automata sebességváltós.

Bal- vagy jobbkormányos autókat vezetünk?

Az autók vegyesen bal- és jobbkormányosak. Amennyiben Ön nem szeretne bal- vagy jobbkormányos autót vezetne, tájékoztassa erről az instruktorokat, akik lehetőség szerint alkalmazkodnak az Ön igényeihez.

A részvétel korhatárhoz kötött?

A befagyott tavon szervezett jégvezetésre azok a 21. életévüket betöltött vendégeink jelentkezhetnek, akik legalább 3 éve rendelkeznek korlátozás nélküli autóvezetői engedéllyel. A közúti vezetést is magukban foglaló programokra (pl. sarkköri vezetés) a korhatár 25 év, legalább 3 éves korlátozás nélküli jogosítvánnyal.

Milyen típusú vezetői engedélyre lesz szükség?

Minden résztvevőnek rendelkeznie kell érvényes, korlátozások nélküli vezetői engedéllyel. Elküldünk Önnek egy internetes linket: az ezen keresztül megnyíló online nyomtatványt előre kitöltve kell igazolnia a megfelelő vezetői engedély meglétét.

Résztvevőinknek legalább három (3) éve korlátozások nélküli jogosítvánnyal kell rendelkezniük, amelyből az utóbbi két év során nem okozhattak súlyos balesetet, illetve kihágást. A program közúti szakaszokon zajló elemein csak olyan vezetők vehetnek részt, akik betöltötték 25. életévüket, és legfeljebb 6 büntetőponttal rendelkeznek (amennyiben országukban létezik ilyen). Ön köteles tájékoztatni bennünket, amennyiben jogosítványán több mint 6 büntetőpont van.

Hányan ülünk egy járműben?

Az Ice Drive és Ice Drive+ programokon két vendég osztozik egy autón. A magas szintű Advanced programok bizonyos pontjain személyes instruktori képzésre is sor kerül a Jaguar Land Rover oktatóival. Amennyiben Ön egyedül utazik, kérjük, olvassa el a COVID-19 intézkedésekre vonatkozó fejezetet.

UTAZÁS

Amennyiben egyedül érkezem a programra, ülhetek egyedül egy autóba?

Nem. Egyedül érkező vendégeinknek más résztvevőkkel kell közösen autózniuk. Szállodai szobáján azonban természetesen nem kell másokkal osztozniuk. További tájékoztatásért olvassa el a COVID-19 intézkedésekre vonatkozó fejezetet.

Gyermekek is részt vehetnek a Jaguar és Land Rover Ice Academy programján?

A Jaguar és Land Rover Ice Academy biztonsági okokból, valamint a helyszín extrém hőmérsékleti viszonyai miatt nem alkalmas gyermekek számára.

Milyen ágyak vannak a szállodában?

Minden szoba franciágyas. Egy-, illetve kétágyas szoba nem igényelhető.

Szükségem lesz vízumra?

Az Európai Unión kívüli országok többségéből vízumra van szükség, ha Svédországba, illetve az Európai Unióba szeretnének utazni. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot országa helyi külképviseletével, és érdeklődjön a vízum szükségességéről. Amennyiben vízum igényléséhez meghívóra van szüksége, forduljon bizalommal a Quintessentially Travel munkatársaihoz, akik készséggel kiállítják azt az Ön számára:

E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.

Milyen fizetőeszközt használnak Svédországban?

Svédország pénzneme a svéd korona (SEK).

Kihez fordulhatok, ha a repülőjegy foglalásával, az utazás meghosszabbításával kapcsolatban segítségre szorulok?

A programot működtető partnerünk, a Quintessentially Travel készséggel segít Önnek repülőjegyet foglalni, utazását meghosszabbítani. Teljes körű utazási irodaként a legnagyobb örömmel teszik még élvezetesebbé Ice Academy élményét. Elérhetőségük:
E-mailben: iceacademy@quintessentially.com vagy telefonon: +44 207 291 5253 (magyar idő szerint 10:00 – 18:30, hétfőtől péntekig, állami ünnepek kivételével. A hívás díjköteles lehet.

Szükségem lesz speciális ruházatra?

A vezetési program során a kinti hőmérséklet akár mínusz 30°C alá is süllyedhet. Ezért arra kérjük, hogy kellően meleg, vízálló ruhát és lábbelit hozzon magával. A program során nem tudunk ruházatról gondoskodni. Vendégeinknek azt javasoljuk, hozzák magukkal a következő ruhadarabokat:

• Meleg sapka
• Meleg kesztyű
• Gyapjúsál
• Thermo aláöltözet (hosszú ujjú / hosszú szárú)
• Jól szigetelő kabát
• Gyapjú pulóver vagy polár dzseki
• További vékony ruhadarabok a réteges öltözködéshez
• Masszív, de kényelmes cipő (amiben lehet vezetni)


• Napszemüveg

A külön foglalható extra programok (többek között hómobil vagy kutyaszán kirándulás) minden esetben tartalmazzák a szükséges védőöltözet biztosítását. A foglalás során érdeklődjön a Quintessentially Travel munkatársaitól a pontos részletekről.

Milyen öltözetben kell megjelenni a vacsorán?

A hétköznapi öltözet megfelelő.

Mi történik akkor, ha az időjárás nem teszi lehetővé a jégautózást?

Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a jégpályát biztonsági okokból be kell zárnunk, alternatív programot kínálunk vendégeinknek.

Hozhatok magammal fényképezőgépet, videokamerát?

Természetesen igen. Ugyanakkor a Jaguar és Land Rover Ice Academy a Jaguar Land Rover titkos északi tesztlétesítményének területén zajlik, ezért a fényképezés, filmkészítés csak korlátozottan engedélyezett. Drónok nem használhatók.

KAPCSOLATFELVÉTEL
Munkatársainkkal a következő telefonszámon beszélhet: +44&nbsp;207&nbsp;291&nbsp;5253
ÉRTESÍTÉST KÉREK
Iratkozzon fel a legújabb Jaguar Travel hírekért
BROSÚRA LETÖLTÉSE
Tekintse meg, töltse le a legfrissebb Ice Academy brosúrát
ÉLMÉNYVEZETÉS FOGLALÁSA
Foglaljon le egy Jaguar Experience programot, és tegye próbára a Jaguar képességeit