Skip primary navigation

A JAGUAR HÍREI

CHRIS FROOME

CHRIS FROOME: AZ ELSŐ EMBER, AKI ÁTKERÉKPÁROZOTT A CSALAGÚTON

Folkestone, 2014. július 7.: Chris Froome, a Tour de France 2013-as bajnoka elsőként kerékpározott át az Egyesült Királyságból Franciaországba, a tenger alatt.

Amint a világ első számú, hivatásos kerékpárosai a Tour de France első három napját követően maguk mögött hagyták Nagy-Britanniát,  a Jaguar bemutatta a „Team Sky – Kerékpárral a tenger alatt” című rövidfilmjét, amely bemutatja, hogyan kerékpározott át a Team Sky első számú embere a dél-kelet angliai Folkestone-ban található Eurotunnel termináltól a franciaországi Calais-be.

Froome edzéstempóban hajtott végig a Csalagúton; világrekordnak számító útját hozzávetőlegesen 55 perc alatt tette meg, legnagyobb sebessége elérte a 65 km/órát.

Miután a Jaguar Land Rover Gaydon-i központjában a közelmúltban bemutatták a Pinarello Dogma F8 kerékpárt, ez a mostani, forradalmi marketing megmozdulás még nagyobb publicitást ad a Jaguar és a Team Sky együttműködésének és a ‘#KeepPushing márka-kampánynak.

A Jaguar és a Team Sky több mint hat hónappal ezelőtt vette fel a kapcsolatot az idén húszéves Eurotunnellel, hogy létrejöhessen ez az egyedülálló kihívás. A szervizalagút Nagy-Britanniában és Franciaországban is az egyik legszigorúbban őrzött létesítménynek számít.

„Hihetetlen élmény volt a tenger alatt kerékpározni. Manapság rendkívül ritkán kínálkozik alkalom arra, hogy valaki a világon elsőként érjen el különleges teljesítményt, különösen a hivatásos kerékpárosok körében. Az, hogy elsőként kerékpározhattam végig a Csalagúton, legalább olyan emlékezetes és fontos élmény, mint amikor a világ legnevezetesebb versenyein vettem részt. Ez után nem sok ’világelső’ útvonal maradt a kerékpárosok számára!” - kommentálta különleges rekordját Chris Froome.

„A Jaguar egyik alapvető filozófiája a ‘Keep Pushing’, azaz ’Mindig csak előre’ – az új technológiák, az új élmények, az új célok, az új eredmények felé. Chris Froome teljesítménye talán mindennél tökéletesebben szimbolizálta ezt a filozófiát: olyasvalamit hajtott végre, amelyet előtte még senki a világon, és amelyet valószínűleg nem is fognak megismételni. Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy Chrisnek lehetősége nyílt erre az átkelésre, hozzá hasonlóan mi is szeretnénk köszönetünket kifejezni a Team Sky-nak és az Eurotunnel minden alkalmazottjának, hogy valósággá válhatott az álom” – tette hozzá Mark Cameron, a JLR globális márkaélmény igazgatója.

 „Az Eurotunnel elképesztő, egyedülálló mérnöki munka, amely felveszi a versenyt a Golden Gate híddal vagy a Sydney Operaházzal, csakhogy azokkal ellentétben ezt soha nem látja a közöség. Pontosan ezért fogadtuk lelkesedéssel, amikor a Jaguar Land Rover megkeresett bennünket ezzel a forradalmi elképzeléssel” - mondta John Keefe, az Eurotunnel PR igazgatója, akit lenyűgözött Chris Froome teljesítménye.

A Jaguar, amely a csapat 2010-es alapítása óta hivatalos beszállítóként segíti a Team Sky erőfeszítéseit, büszke arra, hogy vadonatúj, nagyteljesítményű Jaguar XF Sportbrake modelljeinek biztosításával hozzájárulhatott a csapat 2012-es és 2013-as győzelmeihez.

 

 

JAGUAR XE PURE KEDVEZMÉYNEK