Skip primary navigation

A JAGUAR HÍREI

A JAGUAR F-PACE NYERTE A WORLD CAR OF THE YEAR DÍJÁT 2017-BEN

A JAGUAR F-PACE NYERTE A WORLD CAR OF THE YEAR DÍJÁT 2017-BEN

  • Az F-PACE két díjat is nyert a 2017-es World Car of the Year versenyen
  • A Jaguar első nagyteljesítményű szabadidőjárműve a 2017-es World Car of the Year kitüntetésben részesült
  • A World Car Design of the Year 2017 díjat is elnyerte
  • Az F-PACE a Jaguar legnagyobb ütemben növekvő forgalmú globális modellje
  • A Jaguar Európa leggyorsabban fejlődő autómárkájaNew York, USA, 2017. április 13. - A Jaguar F-PACE kettős győzelmet ért el a 2017-es World Car of the Year versenyen: a World Car of the Year cím mellett a World Car Design of the Year 2017 díjat is elhódította.

A nagyteljesítményű szabadidőjármű minden idők legnagyobb ütemben növekvő forgalmú Jaguar modellje, egyben a második Jaguar típus, amely a World Car of the Year verseny 13 éve során kettős győzelmet tudott aratni. Az F-PACE kettős győzelmét hozó szavazáson 24 ország képviseletében 75 neves autós szakújságíró adta le voksát.

„A sportos szabadidőjárműnek tervezett és fejlesztett F-PACE kivételes menetdinamikát és magas szintű használati értéket kínál, merész formaterv mellett.” – mondta Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója. „A díjak egyben azon tervezőink és mérnökeink nagyszerű teljesítményét és tehetségét is elismerik, akik megalkották a világ legpraktikusabb sportautóját, a Jaguar leggyorsabb ütemben növekvő forgalmú típusát.”

Ezzel a díjpárossal első ízben aratott teljes győzelmet a Jaguar a World Car of the Year szavazáson. Az XE sportszedán 2016-ban döntős volt a World Car Design of the Year kategóriában. Az F-PACE olyan ellenfelekkel szemben nyerte el a 2017-es World Car of the Year címet, mint az Audi Q5 és a Volkswagen Tiguan.

„Az F-PACE márkánk első szabadidőjárműve, ugyanakkor hamisítatlan Jaguar; a 2017-es World Car of the Year cím elnyerése is azt igazolja, helyesen döntöttünk, amikor a márka egyedülálló formanyelvezetét és dinamikai jellemzőit egy vadonatúj piaci szegmensbe ültettük át.” – mondta Ian Callum, a Jaguar formatervezésért felelős igazgatója.

A World Car of the Year díj zsűrije befolyásos autós szakújságírókból áll; a World Car Design of the Year 2017 díjért olyan autókkal szállt szorítóba az F-PACE, mint a Mercedes-Benz S-osztály Cabriolet vagy a Toyota C-HR.

„A Jaguar megvalósította az elképzelhetetlent, és megkaparintotta magának az év legjobb formaterve díjat, majd még egy lépéssel tovább ment, és a fődíjat is elnyerte.” – mondta Mike Rutherford zsűritag, a World Car of the Year Díj szervezet igazgató alelnöke. „Az F-PACE kettős győzelmével a brit autógyártó és büszke, tehetséges dolgozói náluknál jóval nagyobb és gazdagabb európai, ázsiai és észak-amerikai ellenfelekkel szemben maradtak felül.”

Az F-PACE a Jaguar első nagyteljesítményű szabadidőjárműve, amely új ügyfeleket vonzott a márkához, és ezzel nagyban hozzájárult a márka minden eddigit meghaladó mértékű növekedéséhez.

Az F-PACE motorkínálata a takarékos és innovatív, akár csupán 126 g/km* CO2-kibocsátású 2,0 literes Ingenium dízelektől a 380 lóerős, kompresszoros V6-os benzines sportmotorig terjed, amely 5,5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/óra sebességre a járművet.

Az elmúlt 12 hónap leforgása során három vadonatúj termékcsaládot vezettünk be, a Jaguar meglévő modellcsaládjai pedig sikeresen növelték forgalmukat. Az eladások töretlenül, erőteljesen emelkednek; a Jaguar jelenleg Európa legdinamikusabban növekvő autógyártója.

JAGUAR XE PURE KEDVEZMÉYNEK